Bruschetta's van naan met avocado

Bruschetta’s met avocado

Vandaag deel ik niet één, niet twee, maar drie leuke dingen met je. Allereerst krijg je het recept van deze heerlijke bruschetta’s met avocado van naanbrood. Een perfect hapje voor bij de borrel of als lunch. In plaats van een stokbroodje of een toastje gebruiken we naanbrood. Dit geeft het hapje een leuke twist.

We beleggen het naanbrood met avocado, die snijd je in van die mooie linten, ricotta en brengen het op smaak met dukkah. Dukkah is een Egyptisch kruidenmengsel dat bestaat uit noten, kruiden en specerijen. Dit smaakt supergoed bij de avocado. Deze bruschetta’s van naan zijn absoluut niet moeilijk om te maken. Echt, iedereen kan dit, dus jij ook! Kijk hier voor nog meer lekkere lunch recepten.

Avocado
bruschetta's met avocado

Ingrediënten

  • 2 naanbroden
  • 1 teentje knoflook (fijngehakt)
  • olijfolie
  • 250 gr ricotta
  • rasp halve citroen
  • peper en zout
  • 1 avocado

voor de dukkah

  • 80 gr hazelnoten
  • 1 el sesamzaad
  • 1 tl korianderzaad
  • 1 tl komijn
  • 1 tl venkelzaad
  • 1 tl karwijzaad
  • zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Meng de olijfolie met het teentje knoflook. Snijd het naanbrood in repen en smeer ze in met de knoflookolie. Bak de naanbroden 5-10 minuten af in de oven op 180 graden Celsius (hetelucht).

  2. Maak in de tussentijd de dukkah. Rooster de hazelnoten met het sesamzaad, het korianderzaad, de komijn, het venkelzaad en het karwijzaad kort in een droge koekenpan. Stamp het samen met wat zout in een vijzel. Het is lekker als je nog wat grove stukjes behoudt dus stamp het niet te fijn.

  3. Meng de ricotta met de citroenrasp en wat peper en zout. Klop dit met een mixer op tot een luchtig mengsel.

  4. Smeer de naan bruschetta’s in met het ricottamengsel. Snijd de avocado in linten met een dunschiller. Leg de avocado linten op de bruschetta’s.

  5. Verdeel tot slot de dukkah over de bruschetta’s met avocado. Serveer meteen.

Bruschetta's van naan met avocado
Bruschetta's van naan met avocado

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Recepten bewaren?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

 

Stuur me de recepten