fbpx
Menu

Knoflook kruiden broodjes van de barbecue

Broodjes van de barbecue, dat wilde ik nou altijd een keer proberen. Ik weet niet waarom ik dit zo lang heb uitgesteld, want het is A. superlekker en B. heel makkelijk om te maken. Voor het deeg heb je slechts 2 ingrediënten nodig (en natuurlijk wat smaakmakers). Maar de basis bestaat uit yoghurt en zelfrijzend bakmeel. That’s it! Net als mijn zelfgemaakte naanbrood dus. Het deeg hoeft niet te rijzen, maar je krijgt wel een superzacht resultaat. En dat binnen 20 minuten.

Op de pizzasteen

Afgelopen weekend gaf ik in de Weber store in Amersfoort een demo met deze broodjes. Ik maakte ze daar op een grote gasbarbecue, maar thuis deed ik dit op kolen (deze) en beide gaat net zo goed. Je kan het beste een pizzasteen gebruiken omdat ze dan gelijkmatig gaar worden. Als je de broodjes recht boven de kolen legt, gaat het namelijk te hard. Je kan dan beter kiezen voor indirect grillen. Belangrijkste is dat je de pizzasteen goed heet laat worden, het liefst rond de 200 graden. Bestrooi deze rijkelijk met bloem, dit voorkomt dat het deeg aan de steen blijft plakken. Daarna is het een kwestie van de klep dicht en wachten tot ze gaar zijn. Dit is echt in een paar minuten gedaan.

Knoflook en kruiden

Ik heb de broodjes van de barbecue nu ingesmeerd met gesmolten roomboter met knoflook en kruiden. Dat is echt heerlijk. Maar eigenlijk kan je er iedere smaak aan geven die je zelf lekker vindt. Bijvoorbeeld met olie met wat za’atar en knoflook, of Italiaanse kruiden, of iets met truffel. Dat is nou het leuke van deze broodjes, je kan er volop mee variëren. Jullie vroegen via Instagram, massaal om het recept. Nou bij dezen, ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Laat het vooral weten als je ze gemaakt hebt.

 

6 stuks

Ingrediënten voor 6 - 8 st.

  • 400 gr zelfrijzend bakmeel
  • 300 gr yoghurt
  • 7 gr zout
  • 60 gr roomboter
  • 1 teen knoflook
  • Paar takjes verse peterselie
  • Paar takjes verse bieslook

Zo maak je het

  1. Leg de pizzasteen op de barbecue en verwarm deze tot 200 graden. Als je gas hebt is dit makkelijk. Als je kolen hebt, zet dan de zuurstof schuif helemaal op, zodat de barbecue goed heet kan worden.

  2. Doe het zelfrijzend bakmeel in de kom van je keukenmachine. Voeg het zout en de yoghurt toe en kneed er een soepel deeg van. Het deeg is klaar als het heel elastisch aanvoelt. Kneed het eventueel nog wat na met de hand.

  3. Besmeer je blad met wat zonnebloemolie en verdeel het deeg in 6 – 8 stukken.  Vorm van ieder stuk een mooi bolletje en druk deze plat met je vingers tot ongeveer 1 cm dikte.

  4. Smelt in de tussentijd de roomboter in een pannetje. Hak de knoflook en de groene kruiden fijn en voeg dit toe aan de gesmolten boter.

  5. Verdeel wat bloem over de pizzasteen, dit voorkomt plakken. Leg de deeg rondjes op de pizzasteen en bak ze aan weerszijden goudbruin. Houd ongeveer 2 – 3 minuten per kant aan. Houd de klep van de barbecue gesloten, want je wilt de warmte in de barbecue houden.

  6. Haal de broodjes van de barbecue en smeer ze aan beide kanten in met de knoflook kruidenboter. Serveer meteen.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik superleuk!

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

13 reacties

  • Chantal
    23 juni 2019 om 17:04

    Hoi Pauline, de broodjes worden bij ons niet binnen 6-8 min gaar. De pizza steen was warm en ook de bbq en de broodjes niet te dik. Wat doen wij niet goed?

    Beantwoorden
  • Pauline
    24 juni 2019 om 16:16

    Was het deeg wel luchtig? Want als het te zwaar is, wordt het niet gaar.

    Beantwoorden
  • Barbara
    22 juni 2019 om 12:33

    Kan je ook kwark gebruiken ipv yoghurt?

    Beantwoorden
  • Barbara
    22 juni 2019 om 13:03

    Is gelukt!!

    Beantwoorden
  • Pauline
    23 juni 2019 om 13:53

    Wat leuk!

    Beantwoorden
  • Pauline
    7 juni 2019 om 16:28

    Zou het ook met amandelmeel en evt wat baking soda ( gezien de zuurgraad vd yoghurt?) kunnen.

    Beantwoorden
  • Pauline
    9 juni 2019 om 12:30

    Dat durf ik niet te zeggen, heb ik zelf niet geprobeerd

    Beantwoorden
  • Jorien
    31 mei 2019 om 10:24

    Kan dit ook in de oven?

    Beantwoorden
  • Pauline
    3 juni 2019 om 10:39

    Nog beter is in de koekenpan of op de grill.

    Beantwoorden
  • Kim
    31 mei 2019 om 08:37

    Welke yoghurt heb je gebruikt?

    Beantwoorden
  • Pauline
    3 juni 2019 om 10:39

    Gewoon volle yoghurt uit een pak.

    Beantwoorden
  • Yvonne vd Tillaart
    31 mei 2019 om 08:22

    Hoi hoi, Zou dit ook gaan in een aluminium bakje op De bbq? Ik heb geen pizzastaan.

    Beantwoorden
  • Pauline
    3 juni 2019 om 10:39

    Yes dat kan ook.

    Beantwoorden

Reactie plaatsen