Menu
broodjes-van-de-barbecue-8498.jpg

Knoflook kruiden broodjes van de barbecue

Broodjes van de barbecue, dat wilde ik nou altijd een keer proberen. Ik weet niet waarom ik dit zo lang heb uitgesteld, want het is A. superlekker en B. heel makkelijk om te maken. Voor het deeg heb je slechts 2 ingrediënten nodig (en natuurlijk wat smaakmakers). Maar de basis bestaat uit yoghurt en zelfrijzend bakmeel. That’s it! Net als mijn zelfgemaakte naanbrood dus. Het deeg hoeft niet te rijzen, maar je krijgt wel een superzacht resultaat. En dat binnen 20 minuten.

Op de pizzasteen

Afgelopen weekend gaf ik in de Weber store in Amersfoort een demo met deze broodjes. Ik maakte ze daar op een grote gasbarbecue, maar thuis deed ik dit op kolen (deze) en beide gaat net zo goed. Je kan het beste een pizzasteen gebruiken omdat ze dan gelijkmatig gaar worden. Als je de broodjes recht boven de kolen legt, gaat het namelijk te hard. Je kan dan beter kiezen voor indirect grillen. Belangrijkste is dat je de pizzasteen goed heet laat worden, het liefst rond de 200 graden. Bestrooi deze rijkelijk met bloem, dit voorkomt dat het deeg aan de steen blijft plakken. Daarna is het een kwestie van de klep dicht en wachten tot ze gaar zijn. Dit is echt in een paar minuten gedaan.

Knoflook en kruiden

Ik heb de broodjes van de barbecue nu ingesmeerd met gesmolten roomboter met knoflook en kruiden. Dat is echt heerlijk. Maar eigenlijk kan je er iedere smaak aan geven die je zelf lekker vindt. Bijvoorbeeld met olie met wat za’atar en knoflook, of Italiaanse kruiden, of iets met truffel. Dat is nou het leuke van deze broodjes, je kan er volop mee variëren. Jullie vroegen via Instagram, massaal om het recept. Nou bij dezen, ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Laat het vooral weten als je ze gemaakt hebt.

 

6 stuks

Ingrediënten voor 6 - 8 st.

 • 400 gr zelfrijzend bakmeel
 • 300 gr yoghurt
 • 7 gr zout
 • 60 gr roomboter
 • 1 teen knoflook
 • Paar takjes verse peterselie
 • Paar takjes verse bieslook

Zo maak je het

 1. Leg de pizzasteen op de barbecue en verwarm deze tot 200 graden. Als je gas hebt is dit makkelijk. Als je kolen hebt, zet dan de zuurstof schuif helemaal op, zodat de barbecue goed heet kan worden.

 2. Doe het zelfrijzend bakmeel in de kom van je keukenmachine. Voeg het zout en de yoghurt toe en kneed er een soepel deeg van. Het deeg is klaar als het heel elastisch aanvoelt. Kneed het eventueel nog wat na met de hand.

 3. Besmeer je blad met wat zonnebloemolie en verdeel het deeg in 6 – 8 stukken.  Vorm van ieder stuk een mooi bolletje en druk deze plat met je vingers tot ongeveer 1 cm dikte.

 4. Smelt in de tussentijd de roomboter in een pannetje. Hak de knoflook en de groene kruiden fijn en voeg dit toe aan de gesmolten boter.

 5. Verdeel wat bloem over de pizzasteen, dit voorkomt plakken. Leg de deeg rondjes op de pizzasteen en bak ze aan weerszijden goudbruin. Houd ongeveer 2 – 3 minuten per kant aan. Houd de klep van de barbecue gesloten, want je wilt de warmte in de barbecue houden.

 6. Haal de broodjes van de barbecue en smeer ze aan beide kanten in met de knoflook kruidenboter. Serveer meteen.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan