appelkaneel cake

Appelplaatcake

Appelcake, wie houdt er niet van? Deze keer hebben we hem in een appelplaatcake gegoten. Extra groot, dus je kan er met veel mensen van eten. Of extra veel zelf van eten, dat kan natuurlijk ook. Bij appels hoort kaneel, dat gaat er in. En verder appelmoes. Yes daardoor hoeven we minder suiker toe te voegen en wordt hij net een stukje gezonder. Dus ik zou een extra groot stuk nemen. Toch liever in een cakevorm bakken? Bekijk dan dit recept eens.

appelkaneel cake
appelkaneel cake
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 1 plaatcake van 20 x 25 cm

  • 200 gr (spelt)bloem
  • 75 gr suiker
  • 4 eieren
  • 200 gr appelmoes
  • 3 appels
  • 50 gr rozijnen
  • 50 gr gemengde noten
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 tl kaneel
  • Snuf zout

Materiaal

  • Bakplaat met opstaande rand 20 x 25

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden (boven- en onderwarmte). Mix de eieren met de appelmoes en de suiker luchtig.

  2. Voeg de bloem, het bakpoeder, de kaneel en een snuf zout toe en spatel dit door het beslag.

  3. Hak de noten grof en voeg deze samen met de rozijnen bij het beslag. Giet het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm van 20 x 25 cm.

  4. Snijd de appels in dunne plakjes (verwijder het klokhuis) en verdeel deze over de bovenkant van de plaatcake. Wil je een mooi glanzend laagje, bestrijk de appeltjes dan met wat abrikozenjam.

  5. Bak de appelplaatcake in ongeveer 50 – 55 minuten gaar in een voorverwarmde oven. De cake is gaar als je er met een satéprikker in prikt en deze er schoon en droog uitkomt.

noten
appel plaatcake

Wat vind jij van dit recept?

3.6 (29 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Cake recepten Gezonde tussendoortjes High tea Appel Lactosevrije recepten Verjaardag Bakrecepten

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in