ravioli uit de oven

Ravioli uit de oven met mozzarella

Dit recept voor ravioli uit de oven met mozzarella stond al heel lang op mijn “to cook” lijstje. Nu is die lijst, waar ik al mijn verzinsels op zet ellenlang, maar het is toch bijzonder dat ik dit niet eerder gemaakt heb. Want het is én supermakkelijk én heel lekker. Perfect eten voor het hele gezin op een drukke doordeweekse dag. Je kan de ravioli ovenschotel eventueel de avond van tevoren voorbereiden, zodat je hem enkel nog hoeft op te warmen als je uit je werk komt.

Hoe doe ik dat eigenlijk?

Voordat Merlijn er was glunderde ik altijd vol trots als ik vertelde dat we bijna iedere dag wat anders aten. Die tijd is voorbij. Met een druk gezin lukt dat gewoon niet meer. Voorheen had ik alle tijd om te koken, nu moet ik mijn werk in 3 dagen proppen en moet er gewoon veel meer gedaan worden iedere dag. Er is namelijk ook een klein jongetje dat opgehaald moet worden en ook moet eten (hij eet nog niet met de pot mee). Dus nu kook ik nog makkelijker en sneller en maak ik slim gebruik van mijn vriezer. Ik heb er altijd soep, bolognesesaus en curry in liggen. En dat is perfect voor wanneer we allebei laat thuis zijn. Op deze manier eten we wel heel fatsoenlijk, bijna iedere dag vers. Het is alleen iets minder spannend misschien. Gelukkig heb ik dan nog de kookdagen, waarop ik van alles en nog wat maak. Dus niets te klagen eigenlijk.

Lekker vega

Ik heb nu gekozen voor een 5 kazen ravioli en daardoor is deze ovenschotel vegetarisch. Maar je kan ook een andere variant kiezen natuurlijk. Om wat extra groente toe te voegen, bak ik paprika en wat kleine tomaatjes mee. En dat is ook gewoon lekker! Het laagje mozzarella maakt deze ravioli uit de oven helemaal af. Kortom een heerlijk maaltje. Is het bij jou een favoriet? Sla hem dan op in je persoonlijke account.

ravioli uit de oven
ravioli ovenschotel
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gr ravioli ((bijv. 5 kazen))
  • 2 paprika's
  • 250 gr cherrytomaten
  • 800 ml passata ((gezeefde tomatensaus))
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 grote bol mozzarella
  • 2 tl oregano
  • Takje verse basilicum
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht.

    Kook de ravioli gaar in ruim water met zout, zoals op de verpakking vermeld staat. Verse ravioli is in 5 minuten klaar.

  2. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie.

  3. Snijd de paprika’s in blokjes en halveer de cherrytomaatjes. Bak deze mee.

  4. Voeg de passata toe en breng de saus op smaak met peper, zout en oregano.

  5. Voeg de gekookte ravioli toe aan de saus en roer om. Verdeel het over een grote ovenschaal. Verdeel de mozzarella over de pasta. Zet deze voor ongeveer 10 minuten in de oven. De ravioli uit de oven is klaar als de mozzarella gesmolten is. Garneer met wat verse basilicum en serveer meteen.

ravioli uit de oven
ravioli uit de oven

Wat vind jij van dit recept?

3.6 (455 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Familie recepten Makkelijke recepten Ovenschotel Pasta recepten Snelle recepten Ravioli Tomaat Italiaanse recepten Notenvrije recepten Oven Vegetarische recepten Lente recepten Zomer recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in