fbpx
Menu

Ravioli uit de oven met mozzarella

Dit recept voor ravioli uit de oven met mozzarella stond al heel lang op mijn “to cook” lijstje. Nu is die lijst, waar ik al mijn verzinsels op zet ellenlang, maar het is toch bijzonder dat ik dit niet eerder gemaakt heb. Want het is én supermakkelijk én heel lekker. Perfect eten voor het hele gezin op een drukke doordeweekse dag. Je kan de ravioli ovenschotel eventueel de avond van tevoren voorbereiden, zodat je hem enkel nog hoeft op te warmen als je uit je werk komt.

Hoe doe ik dat eigenlijk?

Voordat Merlijn er was glunderde ik altijd vol trots als ik vertelde dat we bijna iedere dag wat anders aten. Die tijd is voorbij. Met een druk gezin lukt dat gewoon niet meer. Voorheen had ik alle tijd om te koken, nu moet ik mijn werk in 3 dagen proppen en moet er gewoon veel meer gedaan worden iedere dag. Er is namelijk ook een klein jongetje dat opgehaald moet worden en ook moet eten (hij eet nog niet met de pot mee). Dus nu kook ik nog makkelijker en sneller en maak ik slim gebruik van mijn vriezer. Ik heb er altijd soep, bolognesesaus en curry in liggen. En dat is perfect voor wanneer we allebei laat thuis zijn. Op deze manier eten we wel heel fatsoenlijk, bijna iedere dag vers. Het is alleen iets minder spannend misschien. Gelukkig heb ik dan nog de kookdagen, waarop ik van alles en nog wat maak. Dus niets te klagen eigenlijk.

Lekker vega

Ik heb nu gekozen voor een 5 kazen ravioli en daardoor is deze ovenschotel vegetarisch. Maar je kan ook een andere variant kiezen natuurlijk. Om wat extra groente toe te voegen, bak ik paprika en wat kleine tomaatjes mee. En dat is ook gewoon lekker! Het laagje mozzarella maakt deze ravioli uit de oven helemaal af. Kortom een heerlijk maaltje. Is het bij jou een favoriet? Sla hem dan op in je persoonlijke account.

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gr ravioli ((bijv. 5 kazen))
  • 2 paprika's
  • 250 gr cherrytomaten
  • 800 ml passata ((gezeefde tomatensaus))
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 grote bol mozzarella
  • 2 tl oregano
  • Takje verse basilicum
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht.

    Kook de ravioli gaar in ruim water met zout, zoals op de verpakking vermeld staat. Verse ravioli is in 5 minuten klaar.

  2. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie.

  3. Snijd de paprika’s in blokjes en halveer de cherrytomaatjes. Bak deze mee.

  4. Voeg de passata toe en breng de saus op smaak met peper, zout en oregano.

  5. Voeg de gekookte ravioli toe aan de saus en roer om. Verdeel het over een grote ovenschaal. Verdeel de mozzarella over de pasta. Zet deze voor ongeveer 10 minuten in de oven. De ravioli uit de oven is klaar als de mozzarella gesmolten is. Garneer met wat verse basilicum en serveer meteen.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik superleuk!

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

6 reacties

  • MarjoleinKostman
    8 maart 2019 om 19:42

    Net gemaakt en helemaal goedgekeurd!! Zelfs ons kleine meisje, die net als Merlijn helemaal team potje is en versgemaakt steevast op de grond gooit, heeft meegegeten. Dit recept gaat dus bij de favorieten!!

    Beantwoorden
  • F. Lambers
    5 maart 2019 om 21:29

    Ik had nog geen inspiratie voor vandaag maar toen ik dit gerecht langs zag komen dacht ik mwah... is wel een idee. Ik krijg het niet in 25 minuten voor elkaar, daarvoor sta ik te graag in de keuken en ben ik te chaotisch. Uiteindelijk na laten we zeggen een uur of anderhalf bereidingstijd kwam het uit de oven en ik moet zeggen... jummie... moet alleen nog iets verzinnen voor de ravioli want die van de grootgrutter vind ik minder dan verwacht. Als je een beetje systematisch werkt zal het zeker in 25 minuten op tafel kunnen staan.

    Beantwoorden
  • Iris
    5 maart 2019 om 17:59

    Lijkt me heel lekker! Weet je wat ook super easy is, een saus prutje maken van hee fijn gesneden aubergine, tomatenblokjes en Italiaanse kruiden, ravioli erdoor heen, salade erbij en klaar!

    Beantwoorden
  • Jan Zandvoort
    5 maart 2019 om 09:34

    Jammer dat je de ravioli niet zelf maakt, is echt niet zo moeilijk voor een kok als jij! Verder complimenten met je blog!!

    Beantwoorden
  • Maria Balaura
    5 maart 2019 om 11:21

    Hoi Jan, de rest van het artikel gaat over geen tijd hebben om te koken doordeweeks, maar toch iets lekkers op tafel willen zetten. Hou het gewoon lekker op een compliment :) @Pauline, top recept! Ik ga 'm zeker nog vaker maken!

    Beantwoorden
  • sannevdboogaart@hotmail.com
    5 maart 2019 om 21:19

    @ jan. Ik denk dat wel lastig is voor andere om zelf ravioli te maken. En het is ook niet echt een klusje wat je zo doet. Dus dan kost het vrij veel tijd on dit recept te maken.

    Beantwoorden

Reactie plaatsen