Appelplaatcake
Appelcake, wie houdt er niet van? Deze keer hebben we hem in een appelplaatcake gegoten. Extra groot, dus je kan er met veel mensen van eten. Of extra veel zelf van eten, dat kan natuurlijk ook. Bij appels hoort kaneel, dat gaat er in. En verder appelmoes. Yes daardoor hoeven we minder suiker toe te voegen en wordt hij net een stukje gezonder. Dus ik zou een extra groot stuk nemen. Toch liever in een cakevorm bakken? Bekijk dan dit recept eens.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 1 plaatcake van 20 x 25 cm
- 200 gr (spelt)bloem
- 75 gr suiker
- 4 eieren
- 200 gr appelmoes
- 3 appels
- 50 gr rozijnen
- 50 gr gemengde noten
- 2 tl bakpoeder
- 2 tl kaneel
- Snuf zout
Materiaal
- Bakplaat met opstaande rand 20 x 25
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden (boven- en onderwarmte). Mix de eieren met de appelmoes en de suiker luchtig.
Voeg de bloem, het bakpoeder, de kaneel en een snuf zout toe en spatel dit door het beslag.
Hak de noten grof en voeg deze samen met de rozijnen bij het beslag. Giet het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm van 20 x 25 cm.
Snijd de appels in dunne plakjes (verwijder het klokhuis) en verdeel deze over de bovenkant van de plaatcake. Wil je een mooi glanzend laagje, bestrijk de appeltjes dan met wat abrikozenjam.
Bak de appelplaatcake in ongeveer 50 – 55 minuten gaar in een voorverwarmde oven. De cake is gaar als je er met een satéprikker in prikt en deze er schoon en droog uitkomt.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in