
Appelplaatcake
Appelcake, wie houdt er niet van? Deze keer hebben we hem in een appelplaatcake gegoten. Extra groot, dus je kan er met veel mensen van eten. Of extra veel zelf van eten, dat kan natuurlijk ook. Bij appels hoort kaneel, dat gaat er in. En verder appelmoes. Yes daardoor hoeven we minder suiker toe te voegen en wordt hij net een stukje gezonder. Dus ik zou een extra groot stuk nemen. Toch liever in een cakevorm bakken? Bekijk dan dit recept eens.



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 1 plaatcake van 20 x 25 cm
- 200 gr (spelt)bloem
- 75 gr suiker
- 4 eieren
- 200 gr appelmoes
- 3 appels
- 50 gr rozijnen
- 50 gr gemengde noten
- 2 tl bakpoeder
- 2 tl kaneel
- Snuf zout
Materiaal
- Bakplaat met opstaande rand 20 x 25
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden (boven- en onderwarmte). Mix de eieren met de appelmoes en de suiker luchtig.
Voeg de bloem, het bakpoeder, de kaneel en een snuf zout toe en spatel dit door het beslag.
Hak de noten grof en voeg deze samen met de rozijnen bij het beslag. Giet het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm van 20 x 25 cm.
Snijd de appels in dunne plakjes (verwijder het klokhuis) en verdeel deze over de bovenkant van de plaatcake. Wil je een mooi glanzend laagje, bestrijk de appeltjes dan met wat abrikozenjam.
Bak de appelplaatcake in ongeveer 50 – 55 minuten gaar in een voorverwarmde oven. De cake is gaar als je er met een satéprikker in prikt en deze er schoon en droog uitkomt.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan