Appel kaneel cake

Appelcake met kaneel

Zin in een lekker makkelijk cake recept? Maak dan deze appelcake met kaneel. Super eenvoudig om te maken en vooral heel lekker. De warme geur van kaneel in combinatie met het zoete van de appels past helemaal bij deze tijd van het jaar. Appelcake bakken is echt niet moeilijk, het is gewoon een kwestie van boter, suiker en eieren mixen. Bloem erbij en voor de decoratie voegen we nog wat plakjes appel toe. Liever een gezonder appelcake recept? Probeer deze dan eens.

De juiste cakevorm

Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat de cake goed uit de vorm komt. Wij gebruiken al jaren deze vorm. Hij plakt niet aan en blijft na veelvuldig gebruik mooi.

ingrediënt appels
Appelcake
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 1 cake

  • 200 gr roomboter (kamertemperatuur)
  • 150 gr suiker
  • 4 eieren
  • 200 gr zelfrijzend bakmeel
  • 2 appels
  • 2 tl kaneel (+ extra)
  • Snuf zout

Materiaal

Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden (boven- en 0nderwarmte) of  160 graden (hetelucht).

  2. Klop de boter samen met de suiker licht en romig met een mixer. Mix één voor één de eieren erdoor heen. Spatel nu het zelfrijzend bakmeel, een snuf zout en 2 tl kaneel door het beslag.

  3. Vet de cakevorm in met een bakspray. Giet het beslag in de vorm. Was de appelen en verwijder het klokhuis. Snij ze in dunne schijfjes. Leg de schijfjes appel dakpansgewijs op de cake. Strooi er nog wat extra kaneel overheen.

  4. Bak de appelcake in ongeveer 60 minuten af in de voorverwarmde oven. De appelkaneel cake is klaar als een satéprikker er schoon en droog uitkomt. Laat de cake iets afkoelen in het blik en stort de appel kaneelcake dan op een taartrooster.

ingrediënten appel
Appel kaneel cake

Nog een paar tips:

  • In plaats van zelfrijzend bakmeel kun je ook bloem + 2 tl bakpoeder gebruiken.
  • Het is ook lekker om gehakte noten en rozijnen door het beslag te spatelen
  • Liever een gezond recept, maak dan deze appelcake.
  • Je kunt de cake ongeveer 4 dagen bewaren in wat aluminiumfolie.
  • Invriezen gaat ook.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

3.7 (78 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.