fbpx
Menu

Röstipizza met gerookte zalm

Dit ideetje voor een röstipizza met gerookte zalm kwam niet zomaar uit de lucht vallen. Pauline en ik waren laatst lunchen bij een leuk tentje in Amsterdam. Daar bestelde ik eggs benedict. Maar deze werden niet op brood geserveerd, maar, je raad het al, op rösti. En dat was me toch een partij lekker. Een heerlijke krokante bodem en daarbovenop een lekker gepocheerd eitje. En Pauline zou Pauline niet zijn als ze daar meteen een variatie op bedenkt. En zo was het idee voor deze röstipizza met gerookte zalm geboren. Klinkt goed he?

Aardappel anders

Ik moet eerlijk bekennen dat ik jarenlang geen rösti heb gegeten. Vroeger aten we het wel eens. Je weet wel, die rondjes uit zo’n diepvrieszak. Toch vond ik dat altijd superlekker. En het is weer eens wat anders dan een gekookte of gebakken aardappel. En rösti doet het dus ook heel goed als pizzabodem. Nu is het natuurlijk compleet anders dan een normale pizzabodem en daar moet je het ook zeker niet mee vergelijken. Maar het is weer eens een leuke variatie. Wij hebben de röstipizza belegd met een mengsel van creme fraiche en zure room. Als topping gebruiken we gerookte zalm, rode ui en kappertjes. Yum! Een heerlijk licht gerechtje wat zich perfect leent voor de lunch. Je kunt ook kleine röstipizza’s maken en deze serveren als borrelhap of straks bij de Paasbrunch. Superleuk toch?

2-4 personen

Ingrediënten voor 2-4 pers.

  • 400 gr kruimige aardappelen
  • 1 ui
  • 1 ei
  • Peper en zout

Voor de toppings

  • 2 el zure room
  • 2 el creme fraiche
  • Peper en zout
  • 100 gr gerookte zalm
  • 1 el kappertjes
  • 0,5 rode ui
  • handje rucola

Zo maak je het

  1. Schil de aardappelen. Was ze grondig en rasp de aardappelen. Rasp de ui, voeg dit bij de aardappel en laat het geheel goed uitlekken (in een vergiet).

  2. Voeg het ei en peper en zout toe. De substantie moet een beetje plakkerig aanvoelen. Bekleed een bakplaat met bakpapier en vorm een ronde pizza van de aardappelrasp.

  3. Zet de röstipizza 20 minuten in de oven op 180 graden Celsius (hetelucht).

  4. Meng de zure room met de creme fraiche en breng op smaak met peper en zout. Smeer de röstipizza in met het mengsel en bak nog eens 20 minuten in de oven op 180 graden.

  5. Snijd de rode ui in plakjes en verdeel dit over de röstipizza. Beleg de röstipizza verder met de gerookte zalm, de kappertjes en wat rucola. Strooi er tot slot nog wat peper over heen. Serveer meteen.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik superleuk!

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en app en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

6 reacties

  • wendyhoppenreijs
    1 maart 2019 om 13:45

    Ziet er goed uit. Wat ik me afvraag is...wat is nou 't verschil tussen zure room en crème fraise. Als ergens zure room gezegd wordt pak ik meestal crème fraise. Zo anders is 't toch niet. Ben benieuwd wat jullie er van zeggen 😊

    Beantwoorden
  • Pauline
    4 maart 2019 om 08:32

    Creme fraiche is vetter en dus romiger.

    Beantwoorden
  • Koos Verhelst
    1 maart 2019 om 10:57

    Dit ga ik maken. Probeer het met zoete aardappel en mozzarella.

    Beantwoorden
  • Joyce - SomedayTodayNL
    1 maart 2019 om 10:37

    Oeh ik hou van pizza met zalm dus dit lijkt me ook erg lekker!

    Beantwoorden
  • Marijke Belder
    1 maart 2019 om 09:19

    Wat een plaatje! Kan dit ook met zoete aardappel of een andere knol met minder koolhydraten?

    Beantwoorden
  • Pauline
    4 maart 2019 om 08:33

    Yes dat kan zeker.

    Beantwoorden

Reactie plaatsen