Worteltaart
Oh jongens, deze worteltaart is zo lekker! Deze naked carrot cake is perfect voor een feestje of verjaardag. En ook nog verantwoord, want in dit carrotcake recept zit een stuk minder suiker dan in andere recepten of kant-en-klare mixen. Het enige wat je hoeft te doen is het mixen van de droge ingrediënten met de verse toevoegingen en bakken maar. Daar hoef je geen Heel Holland Bakt deelnemer voor te zijn, iedereen kan deze naked cake maken! Waarom heet het een naked cake denk je misschien? Nou precies zoals je het zegt, je kunt namelijk alles van de taart zien. Hij is niet volledig bedekt met frosting. De frosting breng je in een hele dunne laag aan, waardoor de cakelagen volledig zichtbaar zijn. Een leuk en speels effect!
Verantwoord feesten!
Zoals ik al zei is deze worteltaart superlekker, maar ook verantwoord. Dit carrotcake recept bevat sowieso al weinig suiker. Maar ook de frosting heb ik verantwoorder gemaakt. Ik heb een mix gemaakt van roomkaas en ricotta, lekker licht en fris. Zo kun je dus onbezorgd genieten van een lekker stukje carrot cake. Ik mix ook nog walnoten en rozijnen door het beslag. De frosting breng ik verder op smaak met wat honing en sinaasappelrasp. Dit laatste maakt het lekker fris. Erbovenop strooi ik nog wat gehakte walnoten, zodat het er extra feestelijk uit ziet.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 8-10 personen
- 400 gr speltbloem
- 100 gr (riet)suiker
- 12 gr bakpoeder
- 12 gr koekkruiden
- Snuf zout
- 8 eieren (maat L)
- 400 gr geraspte wortel
- 150 ml zonnebloemolie
- 100 gr walnoten (+ wat extra ter garnering)
- 100 gr rozijnen
Voor de frosting
- 500 gr ricotta
- 400 gr roomkaas
- 2 el honing
- Rasp 1 sinaasappel
Materiaal
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden (boven- en onderwarmte). Mix de eieren met de suiker en de zonnebloemolie luchtig.
Voeg de bloem, bakpoeder, koekkruiden en zout toe en spatel dit door het beslag. Voeg de geraspte wortel, de rozijnen en de gehakte walnoten toe en meng kort.
Verdeel het beslag over 2 ingevette bakvormen van 20 cm (na elkaar bakken kan ook). Bak de carrot cakes in 55 – 60 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. De carrot cake is gaar als je er met een satéprikker in prikt en deze er schoon en droog uitkomt. Laat ze afkoelen. Snijd de carrot cakes horizontaal door.
En nu de frosting
Mix de ricotta met de roomkaas, de honing en de rasp van 1 sinaasappel luchtig.
Verdeel de frosting tussen de lagen en stapel ze op elkaar. Je krijgt dus 3 lagen vulling. Smeer de rest van de frosting rondom de taart. Garneer de worteltaart met wat gehakte walnoten.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in