fbpx
Menu

Gezonder genieten: Naked Carrot Cake – video recept

Oh jongens, deze naked carrot cake is zo lekker! Deze naked carrot cake is perfect voor een feestje of verjaardag. En ik maak hem met mijn eigen Uit Pauline’s Keuken x Leev bakmix. Extra makkelijk dus! En ook nog verantwoord, want in mijn carrotcake bakmix zit maar liefst 75% minder suiker dan in andere bakmixen. Het enige wat je hoeft te doen is het mixen van de droge ingrediënten met de verse toevoegingen en bakken maar. Daar hoef je geen Heel Holland Bakt deelnemer voor te zijn, iedereen kan dit maken!

Waarom heet het een naked carrot cake denk je misschien? Nou precies zoals je het zegt, je kunt namelijk alles van de taart zien. Hij is niet volledig bedekt met frosting. De frosting breng je in een hele dunne laag aan, waardoor de cakelagen volledig zichtbaar zijn. Een leuk en speels effect!

Kijk mee!

Ik heb het recept voor jullie gefilmd, dan kun je even meekijken hoe ik het doe.

Leuk he? Ik ga de komende tijd vaker een receptvideo delen. Laat me weten wat je er van vindt!

Verantwoord feesten!

Zoals ik al zei is deze naked carrot cake superlekker, maar ook verantwoord. Mijn bakmix bevat sowieso al een stuk minder suiker. Maar ook de frosting heb ik verantwoorder gemaakt. Ik heb een mix gemaakt van roomkaas en ricotta, lekker licht en fris. Zo kun je dus onbezorgd genieten van een lekker stukje carrot cake.

Ik mix ook nog walnoten en rozijnen door het beslag. De frosting breng ik verder op smaak met wat honing en sinaasappelrasp. Dit laatste maakt het lekker fris. Erbovenop strooi ik nog wat gehakte walnoten, zodat het er extra feestelijk uit ziet.

Ingrediënten voor 8-10 personen

  • 2 x Uit Pauline's Keuken carrot cake mix
  • 8 eieren (maat L)
  • 400 gr geraspte wortel
  • 150 ml zonnebloemolie
  • 100 gr walnoten (+ wat extra ter garnering)
  • 100 gr rozijnen

Voor de frosting

  • 500 gr ricotta
  • 400 gr roomkaas
  • 2 el honing
  • Rasp 1 sinaasappel

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden (boven- en onderwarmte).
    Mix de eieren met de zonnebloemolie luchtig. 

  2. Voeg de bakmix toe en spatel dit door het beslag. Voeg de geraspte wortel, de rozijnen en de gehakte walnoten toe en meng kort. 

  3. Verdeel het beslag over 2 ingevette bakvormen van 20 cm. Bak de carrot cakes in 55 – 60 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. De carrot cake is gaar als je er met een satéprikker in prikt en deze er schoon en droog uitkomt. Laat ze afkoelen. Snijd de carrot cakes horizontaal door. 

En nu de frosting

  1. Mix de ricotta met de roomkaas, de honing en de rasp van 1 sinaasappel luchtig.

  2. Verdeel de frosting tussen de lagen en stapel ze op elkaar. Je krijgt dus 3 lagen vulling. Smeer de rest van de frosting rondom de taart. Garneer de naked carrot cake met wat gehakte walnoten.

Mijn bakmixen zijn verkrijgbaar bij de Albert Heijn en de Albert Heijn online shop. Heb jij ze al gespot? Welke is jouw favoriet?

Ps. Staan ze niet bij jou in de winkel? Vraag er vooral naar bij de klantenservice!

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

14 reacties

  • Femke
    21 februari 2019 om 11:23

    Help, hoe kom ik aan deze bakmix??? Ik kan het nergens vinden??? Ik móet deze een keer maken...

    Beantwoorden
  • Jacqie van winden
    19 februari 2019 om 17:32

    Wat is tie lekker. En makkelijk. Ik vind hem wel veel te groot! Je kan er zeker wel 12 stukken uit snijden omdat hij zo hoog is.

    Beantwoorden
  • Annika
    20 februari 2019 om 11:56

    Dan heb je in ieder geval genoeg ;)

    Beantwoorden
  • Amber
    16 februari 2019 om 20:43

    Vanmiddag de mix gekocht en gelijk gemaakt! Wel in een cakeblik ivm taartvorm en dat ging prima. :-) Was opzich goed gelukt, alleen was de cake niet echt smeuïg, heb je een idee hoe dat kan komen? Aan de frosting had ik toch nog boter en poedersuiker toegevoegd, smaakte lekkerder dan enkel de roomkaas, honing en sinaasappelrasp.

    Beantwoorden
  • Ingrid
    15 februari 2019 om 15:06

    Heb de carrot cake net uit de oven gehaald. De frosting gemaakt met ricotta, zuivelspread, sinaasappelrasp en ahornsiroop.

    Beantwoorden
  • Evabrabers
    13 februari 2019 om 23:22

    Welke ingredienten zitten er in de bakmix?

    Beantwoorden
  • SterkInDeKeuken
    12 februari 2019 om 11:44

    Wij zijn ook gek op Carrot Cake! Heerlijk! Tof dat er nu bakmixen zijn van jou :)

    Beantwoorden
  • Ria Biesheuvel
    11 februari 2019 om 19:00

    Als ik 1 pak gebruik, kan ik het dan in een cake blik doen??????? Ik dacht dat riccota hetzelfde is als roomkaas??? Mvrg.Ria

    Beantwoorden
  • Pauline
    13 februari 2019 om 10:20

    Yes dat kan zeker. En ricotta is ook kaas, maar toch heel anders dan roomkaas. Het is veel minder vet.

    Beantwoorden
  • Vivian
    11 februari 2019 om 12:05

    Ziet er lekker uit! Op de gezondheidsbeurs afgelopen zaterdag twee baxmixen gekocht..de carrot cake en banana bread...ben benieuwd, maar ze ruiken in de verpakking al heerlijk :-)

    Beantwoorden
  • Pauline
    11 februari 2019 om 16:07

    Leuk, ik ben benieuwd wat je ervan vindt.

    Beantwoorden
  • Janny
    10 februari 2019 om 14:08

    waar koop ik je bakmix?

    Beantwoorden
  • Pauline
    11 februari 2019 om 16:11

    Bij de Albert Heijn.

    Beantwoorden
  • Lianda
    10 februari 2019 om 12:08

    Omggg yummm.. dat is het eerste wat ik dacht toen ik de foto zag!! Heul erg benieuwd! :) Ga het binnenkort een keertje maken!

    Beantwoorden

Reactie plaatsen