Paneer masala

Paneer masala (vegetarische curry)

Je hebt vast wel eens chicken masala gegeten. Vandaag delen wij een heerlijke vega variant hierop, namelijk een paneer masala. Een lekker Indiaas gerecht dat in een mum van tijd klaar is. De masala geeft dit gerecht een typische, kruidige smaak die je vaak ziet in de Indiase keuken. Ik hou er van! Erbij serveer ik wat naanbrood, maar je zou bijvoorbeeld ook rijst bij de paneer masala kunnen serveren.

Paneer is een kaas gemaakt van koemelk, maar heeft de structuur van kip. Paneer is zelf heel mild van smaak en daardoor kun je het heel goed verwerken in curry's. 

Pauline

Paneer wat?

Nu denk je misschien, paneer? Nog nooit van gehoord! Nou, daar moet dan snel verandering in komen, want paneer is superlekker en de perfecte vervanger voor bijvoorbeeld kip. Paneer is een kaas gemaakt van koemelk, maar heeft de structuur van kip. Paneer is zelf heel mild van smaak en daardoor kun je het heel goed verwerken in curry’s. De paneer neemt alle smaken van de curry op en daardoor is het de ideale vleesvervanger. Ik heb eerder ook al een lekker recept met paneer gemaakt. Maar je kunt er natuurlijk veel meer dan alleen verwerken in curry’s. In de zomer kun je er heerlijke vega spiesjes met gegrilde groente voor op de bbq mee maken. Of verwerk het in een lekkere bowl met allerlei lekkere groenten en je kunt het zelfs frituren.

Hoe maak je het?

Ik snijd de paneer eerst in blokjes van 2×2 cm en breng ze op smaak met peper en zout. Ik bak ze vervolgens goudbruin in een pan met een beetje olijfolie. Pas daarna voeg ik de paneer toe aan de masala. Het is heel makkelijk in gebruik en zo maak je op een hele eenvoudige manier een heerlijk vegetarisch gerecht klaar. Paneer bevat overigens geen stremsel en is dus echt vega-proof!

Vegetarische curry recept
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer.

Ingrediënten

  • 450 gr Apetina® paneer (in blokjes van 2x2 cm)
  • 1 ui
  • 0,5 rode peper
  • 1 cm gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 paprika's
  • 3 tl garam masala
  • 1 tl komijn
  • 800 gr tomatenblokjes
  • Peper en zout

Garneer met

  • yoghurt
  • verse peterselie

Lekker met

  • naanbrood
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Snijd de paneer in blokjes van 2×2 cm. Breng op smaak met peper en zout. Bak ze goudbruin in een pan met een beetje olijfolie. Haal de paneer daarna uit de pan en leg apart.

  2. Hak de ui, rode peper (excl. zaadlijsten), gember en knoflook fijn. Fruit dit aan in een pan met wat olijfolie. Snijd de paprika’s in blokjes en bak dit mee.

  3. Voeg de garam masala, komijn en wat zout toe. Doe vervolgens de tomatenblokjes erbij. Roer ongeveer 5 minuten door elkaar en voeg de paneerblokjes toe. Roer nogmaals door elkaar.

  4. Garneer de paneer masala met wat yoghurt en verse peterselie. Serveer met naanbrood of rijst.

Paneer masala
Vegetarische masala
Paneer masala recept

Heb jij wel eens paneer gegeten? En doe jij ook mee aan de Nationale week zonder vlees?

Dit bericht is in samenwerking met Apetina®, lees mijn disclaimer.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.1 (32 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.