saag paneer met tomatensaus-

Saag Paneer met tomatensaus

Als ik Indiaas ga eten, bestel ik steevast Saag Paneer. Ken je het? Het is een lekkere kruidige combinatie van spinazie en gebakken paneer. Ik eet het meestal met rijst of naan. Zelf voeg ik er tomatenblokjes aan toe, waardoor je nog meer het curry effect krijgt. Het leek mij altijd heel ingewikkeld om te maken, maar dat valt dus reuze mee. Ook was paneer niet goed verkrijgbaar (je moest er echt voor omfietsen), maar dat is nu anders want de Apetina® Paneer kan je gewoon in de supermarkt vinden.

[blockquote text=’Paneer is kaas (panir betekent kaas in het Indiaas). Het is een kaas gemaakt van koemelk, die niet smelt. ‘ text_color=” title_tag=” width=” line_height=’undefined’ background_color=” border_color=” show_quote_icon=’yes’ quote_icon_color=” quote_icon_size=”]

Wat is paneer?
Paneer is kaas (panir betekent kaas in het Indiaas). Het is een kaas gemaakt van koemelk, die niet smelt. Het is rijk aan eiwitten en bevat geen dierlijke stremsels (dus ook heel geschikt voor vegetariërs). Paneer is laag in vet en zout en de smaak zelf is heel neutraal, maar het neemt de toegevoegde smaken wel heel goed op. Je kan het eigenlijk vergelijken met kip. Dat moet je ook zelf lekker maken. Een ideaal ingrediënt dus voor vegetarische curry’s. Ik maakte dus Saag paneer, Saag betekent bladgroente. In dit geval gebruik ik spinazie maar je kan ook andere bladgroentes gebruiken.

Hoe maak je dat?
Je bakt de Apetina® Paneer eerst lichtbruin in wat olijfolie, voordat je ze aan de curry toevoegt. Snijd de paneer in blokjes van 2 x 2 cm en breng deze goed op smaak. Bak ze rondom bruin en haal ze dan uit de pan. Je kan nu de curry verder afmaken en dan voeg je op het laatst de paneer weer toe. Echt makkelijk! Maar je zet toch iets heel moois en heel bijzonders op tafel. Een Indiaas eetfeestje.

saag paneer met tomatensaus- wat is paneer vegetarische curry met paneer

Dit recept is voldoende voor 2 volwassenen en 2 kinderen als je er rijst en naan bij serveert. Heb jij wel eens paneer gegeten? En wat is jouw favoriete recept met paneer?

Ingrediënten voor 2 – 4 personen
450 gr Apetina® Paneer
600 gr spinazie
1 ui
2 teentjes knoflook
0,5 rode peper (of een hele als je van pittig houdt)
400 gr tomatenblokjes (uit blik)
2 tl garam masala
1 tl komijn
1 cm gember
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Pel en snipper de ui en hak de knoflook, de gember en de rode peper  (zonder zaadjes) fijn.

Snijd de paneer in blokjes van 2 x 2 cm.

Verhit wat olijfolie in een grote pan. Voeg de helft van de knoflook en de blokjes paneer toe en bak deze lichtbruin. Breng ze royaal op smaak met peper en zout. Haal de paneer uit de pan.

Voeg wat extra olie toe en de rest van de knoflook, de rode peper en de ui. Bak dit rondom aan.

Voeg de gehakte gember, de komijn en de garam masala toe en bak dit kort mee.

Voeg nu beetje bij beetje de spinazie toe en ga door totdat alles geslonken. Voeg dan de tomatenblokjes toe.

Doe de blokjes paneer terug in de pan en roer even om. De paneer neemt de smaken van de curry nu extra goed op.

Breng de saag paneer verder op smaak met peper en zout.

Serveer de saag paneer met (gele) rijst en naan.

PS het is ook lekker om er raita bij te serveren.

saag paneer met tomatensaus- saag paneer met tomatensaus-

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik superleuk! 

Dit bericht is in samenwerking met Apetina paneer, lees hier mijn disclaimer.

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Wat vind jij van dit recept?

3.3 (8 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Curry recepten Eenpansgerechten Familie recepten Makkelijke recepten Snelle recepten Spinazie Tomaat Aziatische recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Notenvrije recepten Slanke recepten Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Zomer recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in