Paneer masala (vegetarische curry)
Je hebt vast wel eens chicken masala gegeten. Vandaag delen wij een heerlijke vega variant hierop, namelijk een paneer masala. Een lekker Indiaas gerecht dat in een mum van tijd klaar is. De masala geeft dit gerecht een typische, kruidige smaak die je vaak ziet in de Indiase keuken. Ik hou er van! Erbij serveer ik wat naanbrood, maar je zou bijvoorbeeld ook rijst bij de paneer masala kunnen serveren.
Paneer is een kaas gemaakt van koemelk, maar heeft de structuur van kip. Paneer is zelf heel mild van smaak en daardoor kun je het heel goed verwerken in curry's.
Paneer wat?
Nu denk je misschien, paneer? Nog nooit van gehoord! Nou, daar moet dan snel verandering in komen, want paneer is superlekker en de perfecte vervanger voor bijvoorbeeld kip. Paneer is een kaas gemaakt van koemelk, maar heeft de structuur van kip. Paneer is zelf heel mild van smaak en daardoor kun je het heel goed verwerken in curry’s. De paneer neemt alle smaken van de curry op en daardoor is het de ideale vleesvervanger. Ik heb eerder ook al een lekker recept met paneer gemaakt. Maar je kunt er natuurlijk veel meer dan alleen verwerken in curry’s. In de zomer kun je er heerlijke vega spiesjes met gegrilde groente voor op de bbq mee maken. Of verwerk het in een lekkere bowl met allerlei lekkere groenten en je kunt het zelfs frituren.
Hoe maak je het?
Ik snijd de paneer eerst in blokjes van 2×2 cm en breng ze op smaak met peper en zout. Ik bak ze vervolgens goudbruin in een pan met een beetje olijfolie. Pas daarna voeg ik de paneer toe aan de masala. Het is heel makkelijk in gebruik en zo maak je op een hele eenvoudige manier een heerlijk vegetarisch gerecht klaar. Paneer bevat overigens geen stremsel en is dus echt vega-proof!
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer.
Ingrediënten
- 450 gr Apetina® paneer (in blokjes van 2x2 cm)
- 1 ui
- 0,5 rode peper
- 1 cm gember
- 2 teentjes knoflook
- 3 paprika's
- 3 tl garam masala
- 1 tl komijn
- 800 gr tomatenblokjes
- Peper en zout
Garneer met
- yoghurt
- verse peterselie
Lekker met
- naanbrood
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Snijd de paneer in blokjes van 2×2 cm. Breng op smaak met peper en zout. Bak ze goudbruin in een pan met een beetje olijfolie. Haal de paneer daarna uit de pan en leg apart.
Hak de ui, rode peper (excl. zaadlijsten), gember en knoflook fijn. Fruit dit aan in een pan met wat olijfolie. Snijd de paprika’s in blokjes en bak dit mee.
Voeg de garam masala, komijn en wat zout toe. Doe vervolgens de tomatenblokjes erbij. Roer ongeveer 5 minuten door elkaar en voeg de paneerblokjes toe. Roer nogmaals door elkaar.
Garneer de paneer masala met wat yoghurt en verse peterselie. Serveer met naanbrood of rijst.
Heb jij wel eens paneer gegeten? En doe jij ook mee aan de Nationale week zonder vlees?
Dit bericht is in samenwerking met Apetina®, lees mijn disclaimer.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in