Gezonde muffins
De combinatie van citroen, yoghurt en cake vind ik fantastisch. Ik ben de laatste tijd natuurlijk van het gezonder bakken en deze gezonde muffins met citroen en yoghurt passen precies in dat rijtje. Minder suiker, minder verzadigde vetten en meer proteïnes. Maar nog wel steeds heel lekker. Want als ik iets bak, moet het natuurlijk wel smakelijk zijn. Ik vind namelijk vaak dat de gezonde variaties niet te eten zijn. Ze zijn droog en smaken gewoon te gezond. Als je echt gezond wilt doen, neem dan een wortel of wat tomaatjes, maar als je gezonder wil genieten dan is dit recept echt wat voor jou.
In 10 minuten klaar
Dit is echt zo’n recept wat je in 10 minuten in elkaar flanst. Het is gewoon een kwestie van wegen, mixen en bakken. Ik gebruik speltbloem en ook een beetje speltmeel. Dat is volkoren meel en bevat dus meer vezels. Ik houd ervan als iets makkelijk en snel is. Daarom heb ik ook 4 gezondere bakmixen ontwikkeld. Dan hoef je ook niet meer zelf te wegen en ben je helemaal snel klaar. Ideaal vind ik het. Ik gebruik mijn eigen mixen nu zelf ook iedere week en maak op zondag meestal een gezond tussendoortje voor de hele week.
Lemon Poppyseed
Die maanzaadjes zien er vooral leuk uit. Je proeft ze niet echt. De lemon poppyseed trend komt uit Amerika. Daar gebruiken ze het vaak in cakerecepten. Heb je nou geen maanzaad in huis, dan kan je het gerust weglaten. In ieder geval niet vervangen door sesamzaad, want dat proef je wel en is in dit recept geen lekker combi. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Sla hem op, als het een favorietje is. Dan kan je hem snel terugvinden.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer.
Ingrediënten voor 8 st.
- 100 gr speltbloem
- 75 gr speltmeel
- 50 gr rietsuiker
- 1 ei ((maat L))
- 150 gr yoghurt ((of kwark))
- 90 ml zonnebloemolie
- 1 citroen ((biologisch))
- 2 tl bakpoeder
- 15 gr maanzaad
- Snuf zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).
Klop het ei met de yoghurt, de zonnebloemolie en de sap en de rasp van de citroen met een garde door elkaar.
Voeg de bloem, het meel, de suiker, het bakpoeder, het maanzaad en een snuf zout toe en meng met een spatel door elkaar. Je hoeft niet lang te mengen. Het is prima als je wat klontjes behoudt.
Verdeel het beslag over 8 muffinvormpjes en zet deze in een muffintray. Bak de citroen yoghurt muffins in 20 tot 25 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. De muffins zijn klaar als je er met een satéprikker in prikt en deze er schoon en droog uitkomt.
Je kunt de citroen yoghurt muffins ook invriezen.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in