Menu
citroen-yoghurt-muffins-6883.jpg

Gezonde muffins

De combinatie van citroen, yoghurt en cake vind ik fantastisch. Ik ben de laatste tijd natuurlijk van het gezonder bakken en deze gezonde muffins met citroen en yoghurt passen precies in dat rijtje. Minder suiker, minder verzadigde vetten en meer proteïnes. Maar nog wel steeds heel lekker. Want als ik iets bak, moet het natuurlijk wel smakelijk zijn. Ik vind namelijk vaak dat de gezonde variaties niet te eten zijn. Ze zijn droog en smaken gewoon te gezond. Als je echt gezond wilt doen, neem dan een wortel of wat tomaatjes, maar als je gezonder wil genieten dan is dit recept echt wat voor jou.

In 10 minuten klaar

Dit is echt zo’n recept wat je in 10 minuten in elkaar flanst. Het is gewoon een kwestie van wegen, mixen en bakken. Ik gebruik speltbloem en ook een beetje speltmeel. Dat is volkoren meel en bevat dus meer vezels. Ik houd ervan als iets makkelijk en snel is. Daarom heb ik ook 4 gezondere bakmixen ontwikkeld. Dan hoef je ook niet meer zelf te wegen en ben je helemaal snel klaar. Ideaal vind ik het. Ik gebruik mijn eigen mixen nu zelf ook iedere week en maak op zondag meestal een gezond tussendoortje voor de hele week.

Lemon Poppyseed

Die maanzaadjes zien er vooral leuk uit. Je proeft ze niet echt. De lemon poppyseed trend komt uit Amerika. Daar gebruiken ze het vaak in cakerecepten. Heb je nou geen maanzaad in huis, dan kan je het gerust weglaten. In ieder geval niet vervangen door sesamzaad, want dat proef je wel en is in dit recept geen lekker combi. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Sla hem op, als het een favorietje is. Dan kan je hem snel terugvinden.

8 st.

Ingrediënten voor 8 st.

  • 100 gr speltbloem
  • 75 gr speltmeel
  • 50 gr rietsuiker
  • 1 ei ((maat L))
  • 150 gr yoghurt ((of kwark))
  • 90 ml zonnebloemolie
  • 1 citroen ((biologisch))
  • 2 tl bakpoeder
  • 15 gr maanzaad
  • Snuf zout

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).

  2. Klop het ei met de yoghurt, de zonnebloemolie en de sap en de rasp van de citroen met een garde door elkaar.

  3. Voeg de bloem, het meel, de suiker, het bakpoeder, het maanzaad en een snuf zout toe en meng met een spatel door elkaar. Je hoeft niet lang te mengen. Het is prima als je wat klontjes behoudt.

  4. Verdeel het beslag over 8 muffinvormpjes en zet deze in een muffintray. Bak de citroen yoghurt muffins in 20 tot 25 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. De muffins zijn klaar als je er met een satéprikker in prikt en deze er schoon en droog uitkomt.

    Je kunt de citroen yoghurt muffins ook invriezen.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan