recepten stoomoven

Bietenrisotto uit de oven

Als je risotto maken veel gedoe vindt (want constant roeren en stap voor stap bouillon toevoegen) dan is deze bietenrisotto uit de oven echt iets voor jou. Je hoeft namelijk niet te roeren, alleen in het begin even. Het is gewoon een kwestie van dingen bij elkaar gooien en dan rustig op de bank wachten terwijl de oven haar werk doet. Klinkt goed he? Wat je overhoudt is een smeuïge risottorijst, die prachtig mooi roze van kleur is. Daar kan je prima mee aankomen bij je Valentijn.

Met geitenkaas

Ik voeg nog geitenkaas toe aan de risotto omdat ik dat een perfecte smaakmaker vind bij bietjes. Als je niet van geitenkaas houdt, zou je ook feta kunnen gebruiken of Parmezaan. Het is dus een heel gemakkelijk “one pot” recept geworden. Ik houd er zo van, weinig moeite en vooral ook weinig afwas, maar wel een heel fijn resultaat. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt.

Bietenrisotto uit de oven
Bieten tzatziki

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gr risottorijst
  • 400 gr gekookte bietjes
  • 1 ltr (kippen)bouillon
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gr geitenkaas
  • Peper en zout
  • Olijfolie
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm je oven voor op de heteluchtstand (180 graden) en zet een ovenschaal met water onderin je oven.

  2. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Rasp de bietjes met een grove rasp. Neem een ovenbestendige pan en fruit hierin de ui en de knoflook aan in wat olijfolie. Voeg de risottorijst toe en bak dit kort mee. Voeg dan de geraspte bietjes toe en roer om. Voeg de bouillon toe en zet de pan in de oven, op een rek bóven de pan met water.

  3. Gaar de bietenrisotto gedurende 30 minuten in de oven. Check even of je rijst zacht genoeg is, verleng anders de kooktijd met 5 minuten.

  4. Haal de bietenrisotto uit de oven en breng deze op smaak met peper en zout. Voeg de geitenkaas toe en roer dit er doorheen. Garneer de risotto eventueel met wat peterselie. Serveer meteen.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

3.8 (12 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Recepten bewaren?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

 

Stuur me de recepten