Spicy kip sloppy joe sliders

Het recept voor deze spicy kip sloppy joe sliders komt uit het superleuke boek My Asian Kitchen van Jennifer Joyce. Ik moet je eerlijk bekennen dat ik dol ben op Aziatisch eten, maar dat de meeste recepten mij vaak afschrikken. Als ik in een toko kom, zie ik door de bomen het bos niet meer. Gekke ingrediënten, lange lijsten met benodigdheden. Ik begin er vaak maar niet aan. Maar daar is in dit boek totaal geen sprake van. Het boek staat vol met traditionele en moderne recepten uit Azië. En de recepten zijn super toegankelijk en dat vind ik echt heel fijn. Want koken moet leuk zijn en geen hogere wiskunde. De recepten zijn duidelijk beschreven, er staat bij wat de voorbereidingstijd en de kooktijd is en de ingrediëntenlijsten zijn zeer goed te doen. De ene iets langer dan de andere, maar ik vond het heel erg meevallen.

Cheaten? 
Daarnaast kun je natuurlijk ook nog een beetje cheaten hier en daar. Zo kun je de bao’s uit dit recept voor kip sloppy joe sliders zelf maken, maar deze kun je ook gewoon kopen bij de toko. Hetzelfde geldt voor chilisaus of sambal bijvoorbeeld. Leuk om een keer ‘from scratch’ zelf te maken. Maar in het geval van weinig tijd kun je dit ook gewoon kant-en-klaar kopen.

Het boek staat vol met traditionele en moderne recepten uit Azië. En de recepten zijn super toegankelijk en dat vind ik echt heel fijn. Want koken moet leuk zijn en geen hogere wiskunde.

En de recepten? 
Er zitten 8 hoofdstukken met recepten in dit boek. Voorgerechten & snacks, pruttelend en bubbelend (denk aan soepen, ramen etc), krokant en gehusseld, dumplings en buns, spiesjes en grillgerechten, hot pots en curry’s, in de wok en tot slot licht, luchtig en ijskoud. In dit boek vind je dus recepten voor alle gangen van een diner terug. Handig, want zo heb je alles bij elkaar. Dit recept voor spicy kip sloppy joe sliders staat in het hoofdstuk dumplings en buns. Het is geen tradtioneel Aziatisch gerecht, maar eentje met een Amerikaans tintje. Heb je geen bao’s in huis? Dan kun je ook een brioche broodje gebruiken.

Ik vind het boek echt een aanrader voor iedereen die meer wil experimenteren met de Aziatische keuken op een laagdrempelige manier. De fotografie en styling van het boek is ook nog eens prachtig, dus alleen daarom zou je het al in huis moeten halen. Maar je kunt in ieder geval eerst dit recept voor spicy kip sloppy joe sliders proberen.

Spicy kip sloppy joe sliders

Ingrediënten voor 4 personen
2 el plantaardige olie
2 selderijstengels, in halvemaantjes
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 el versgeraspte gemberwortel
Zout en versgemalen zwarte peper
500 gr kippendijen, zonder bot en vel, in stukken
2 el hete chilisaus
100 ml hoisinsaus
2 el lichte sojasaus
2 el rijstazijn
1 el geconcentreerde tomatenpuree
gestoomde bao-broodjes

Zoetzure wortelsalade
2 wortels, julienne
3 el rijstazijn
1 tl zout
1 tl fijne kristalsuiker

Voor erbij
fijngesneden groen van lente-ui

Zo maak je het
Meng de ingredienten van de zoetzure wortelsalade in een kom. Bewaar de salade afgedekt in de koelkast tot gebruik.

Verhit de olie in een grote koekenpan en voeg de selderij, ui, knoflook en gemberwortel toe. Bestrooi royaal met zout en zwarte peper en fruit ongeveer 10 minuten tot de groenten glazig en goudbruin zijn.

Pulseer de kip 1 tot 2 minuten in een keukenmachine tot het vlees fijngehakt is. Voeg het kippenvlees toe aan de groenten, bak het ongeveer 5 minuten mee, tot het goudbruin is.

Voeg de overige ingredienten, behalve de broodjes, toe, samen met 2 eetlepels water en kook 10 minuten door tot de saus mooi ingedikt is.

Vlak voor het opdienen giet je de wortels af. Schep wat van de saus in de bao en maak af met wat wortelsalade en lente-ui.

My asian kitchen

Titel
My Asian Kitchen

Auteur
Jennifer Joyce

Uitgeverij
Good Cook

Prijs en verkrijgbaarheid
€24,95 bij Bol.com of de lokale boekhandel

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in