Bbq recept cider can chicken

Beer can chicken van de bbq

Steek jij alleen in de zomer de barbecue aan? Zonde, want barbecueën kun je het hele jaar door doen. In de winter bijvoorbeeld! Hoe gezellig is het om in de winter te barbecueën? Buiten zijn op een stralende winterdag met een warm dekentje en een lekker warm drankje. Heerlijk! Zo hebben wij al eens een winterbarbecue gehouden met kerst. Superleuk en gezellig was dat. We maakten toen echt een drie gangen kerstmenu op de bbq.

En dat doen we nu weer. Dit keer gaan we een Beer can chicken, oftewel een hele kip van de bbq maken. Heb je daar ooit van gehoord? Je stopt letterlijk een blikje bier in de kip. Kip op een blik dus. Klinkt misschien gek, maar daardoor trekt het vocht van het blikje bier in de kip en dat zorgt er voor dat hij supermals wordt. Bij de beer can chicken serveren we gevulde appeltjes met zuurkool.

Weber bbq cider can chicken

gevulde appeltjes

Sfeersfeer

Beer can chicken
Dit recept voor beer can chicken is heel makkelijk. Je maakt eerst een kruidenrub waarmee je de kip inwrijft. Vervolgens stop je het blikje bier erin en grill je de kip in een uurtje gaar op de barbecue.

Wil je deze kip op een blik toch op een houtskool barbecue bereiden? Kies dan voor indirect grillen, dus niet direct boven de hete kolen. De gevulde appeltjes met zuurkool maak je ook klaar op de barbecue. Ook dit is een simpel en makkelijk receptje. De appels hol je uit. Deze vul je met zuurkool en rozijnen en gaar je de laatste 30 minuten mee op de barbecue. Easy does it! Wist je dat we nog meer winter bbq recepten online hebben staan? Misschien zit er nog iets voor je bij. Kleed je tuin gezellig aan met lampjes en kaarsjes. Zet een vuurkorf in de tuin of pak een warme deken en ga gezellig buiten zitten samen. 

Ingrediënten voor 1 beer can chicken (4 personen)
1 hele kip van ongeveer 1kg
2 tl zout
1 tl peper
1 tl gedroogde tijm
2 tl knoflookpoeder
2 tl bruine suiker
1 blikje bier

Ingrediënten voor 4 gevulde appeltjes
4 appels
300 gr zuurkool
30 gr rozijnen

Zo maak je het
Meng de kruiden voor de rub. Wrijf de kip in met de kruidenrub en laat dit minimaal een uur intrekken. Je kunt het ook een nachtje laten intrekken, zodat de smaken nog beter tot zijn recht komen. Je kan de kip eventueel lichtjes insmeren met olijfolie, maar dit hoeft niet perse.

Drink het blikje bier voor de helft leeg. Zet de kip rechtop over het blikje cider.

Verwarm de barbecue tot een temperatuur van 175 graden. Grill de kip in het midden van de bbq tot hij een kerntemperatuur van 75 graden in de borst en van 80 graden in de poot heeft bereikt. Dit kun je instellen op de I grill.

Na ongeveer 50-60 minuten is de kip klaar.

Hol voor de gevulde appeltjes de 4 appels uit. Laat de zuurkool uitlekken en meng de rozijnen er door heen.

Vul de appels met de zuurkool en grill ze de laatste 30 minuten mee op de barbecue. Serveer ze bij de beer can chicken.

Bbq recept cider can chicken

Pauline bbq kip op een blik

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Recepten bewaren?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.