Perencake
Zin in een lekkere perencake? Dit recept is heel simpel om te maken, maar ziet er uit alsof je heel veel moeite hebt gedaan. Daar houden we van. We voegen namelijk hele peren toe en dit staat reuze gezellig. Nu cheaten we een beetje want we gebruiken perenmoes. Superfijn, want dit is zoet, waardoor je minder suiker nodig hebt en al klaar. Je kan natuurlijk zelf je perenmoes (gebruik dan dit recept en gebruik peren) maken maar uit een pot is net zo prima. En kan je geen perenmoes vinden, dan kan je altijd nog appelmoes gebruiken. Niemand die het verschil proeft!
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 1 perencake
- 200 gr zelfrijzend bakmeel
- 75 gr suiker
- 4 eieren
- 3 peren
- 200 gr ongezoete perenmoes
- 2 tl kaneel
- Snuf zout
Materialen
- Cakevorm 24 cm
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden (boven- en onderwarmte).
Mix de eieren met de perenmoes luchtig. Voeg het zelfrijzend bakmeel, de suiker, de kaneel en een snuf zout toe en spatel dit er doorheen.
Schil de peren en snijd de onderkant eraf, zodat de peren rechtop blijven staan. Zet de peren in het midden van de cakevorm (23 cm). Giet het beslag rondom de peren.
Bak de perencake in 55 – 60 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. De cake is gaar als je er met een satéprikker in prikt en deze er schoon en droog uitkomt.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in