Appelmoes zelf maken (video)

Appelmoes zelf maken (video)

Zelf appelmoes maken is easy peasy! Dat laat ik je in mijn nieuwste video zien. Het enige wat je nodig hebt is appels, kaneel, wat water en citroensap. En het is binnen 20 minuten klaar. Ik maak de appelmoes zonder suiker, want ik ben niet zo’n zoetekauw. Maar als je wilt, kun je natuurlijk nog wat suiker er aan toevoegen. Binnenkort ga ik iets lekkers bakken met deze zelfgemaakte appelmoes. Hou de site dus goed in de gaten.

Ik vind het leuk om zelf dingen te maken. Binnenkort deel ik ook een recept voor zelfgemaakte zuurkool met jullie. Ook erg lekker, kan ik je alvast verklappen. Maar daar moeten jullie nog even op wachten. Eerst krijg je het recept van deze homemade appelmoes van mij. Lekker voor bij de kip en patat 😉 Nee hoor, appelmoes smaakt overal lekker bij natuurlijk. Wil je nou geen video meer missen? Abonneer je dan snel op mijn YouTube kanaal, want er staan nog veel meer leuke video’s op jullie te wachten. En dan ben je als eerste op de hoogte. En dat vind ik natuurlijk heel erg leuk! Zie ik je daar?

Klik hier als je de video niet kunt zien en vergeet je niet te abonneren op mijn kanaal.

Ingrediënten voor 1 kom:
4 appels (bijv. Jonagold)
1 kaneelstokje
Scheutje water
Kneepje citroensap

Zo maak je het
Schil de appels met een dunschiller.

Verwijder het klokhuis met een appelboor en snijd de appels in stukken.

Doe de appels in een steelpan. Voeg hier een scheutje water, een kneusje citroensap en een kaneelstokje aan toe. Ben je een zoetekauw? Voeg dan 1-2 eetlepels suiker toe.

ingredient-kaneel-2-2

Breng het geheel aan de kook en zet daarna het vuur lager. Laat het ongeveer 15-20 minuten pruttelen op laag vuur.

Nu is de appelmoes klaar. Hou je meer van een gladde appelmoes? Dan kun je het nog even glad pureren met een staafmixer.

Garneer de appelmoes naar wens met extra gemalen kaneel.

DIY appelmoes

 

DIY appelmoes

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan hier.

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in