Menu

Gepaneerde feta repen met verse kruiden

Als ik iets moeilijk zou vinden om nooit meer te mogen eten zou dat kaas zijn. In allerlei vormen ben ik er echt dol op. Van mijn grootste favoriet Parmezaanse kaas en manchego tot geitenkaasjes en feta. Wanneer we uit eten gaan kun je mij enorm blij maken met een kaaskar of vitrine dat je zelf uit allerlei kaasjes mag kiezen voor je kaasplankje. Maar feta behoort dus ook tot mijn favorieten. Niet om zo maar te eten, maar meer om een salade af te maken of te verbrokkelen over wat geroosterde groenten. Om feta eens even goed in het zonnetje te zetten bedacht ik deze gepaneerde feta repen. 

Broodkruim met een smaakje

Het maken van de gepaneerde feta repen is vrij simpel. Eerst zorg je voor een laagje van ei dat er voor zorgt dat de broodkruim aan de feta blijft plakken. Het broodkruim kun je maken van oud brood. In het hakmolentje van de staafmixer heb je er heel snel broodkruim van gemaakt. Je kunt aan het broodkruim een smaakje toevoegen. Meng het met wat zeezout, peper en chilivlokken (of verse kruiden als tijm en rozemarijn gaat ook heel goed). 

Gepaneerde feta repen frituren

Om die laagjes zo gemakkelijk mogelijk op je feta repen te krijgen maak ik een werk stationnetje. Een laag bord met de feta repen, een laag bord met het losgeklopte ei, een laag bord met het broodkruim en tot slot een bord om de gepaneerde feta repen op te leggen. Dat werkt het snelste en gemakkelijkst. Daarna frituur je de repen snel in een koekenpan waar je tenminste 2 centimeter olie in het verwarmt. Test voordat je begint of de olie heet genoeg is. Want de kaas mag niet te lang in de olie liggen, dan gaat hij smelten. Wanneer de olie heet genoeg is gaat een stukje brood dansen in de olie. Doe nu snel een paar feta repen in de olie en bak ze rondom bruin. Bak de feta repen in fasen, niet alles in 1 keer. Dat geeft het beste resultaat. 

4 personen

Ingrediënten

 • 300 gr feta kaas
 • 2 eieren
 • 250 gr brood (oud, zonder korstjes)
 • 1 tl chilivlokken
 • zonnebloemolie

Topping

 • 3 el olijfolie
 • 6 takjes munt (verse)
 • 6 takjes koriander (verse)

Zo maak je het

 1. Snijd de plakken feta kaas in repen van ongeveer 1,5cm. Zet even apart. 

 2. Doe het broodkruim in een ondiep bord, meng met de chilivlokken. Klop het ei in een ander ondiep bord los. Haal de repen feta door het ei, en daarna door het broodkruim zodat de feta rondom bedekt is met kruim.

 3. Doe zoveel zonnebloemolie in een koekenpan zodat er 2cm olie in staat. Verwarm de olie zodat je de gepaneerde feta repen kunt frituren. Test of de olie heet genoeg is door een paar kruimels broodkruim in de olie te gooien, wanneer het broodkruim direct in de olie danst is de olie goed heet. 

 4. Bak de gepaneerde feta repen goudbruin in de pan. Keer ze gelijk om wanneer ze in de pan liggen. Als het goed is bruinen ze heel erg snel en duurt het frituren heel kort. Zo niet dan is je olie niet heet genoeg, of niet heet genoeg meer. Laat uitlekken op een stuk keukenpapier. 

 5. Hak de verse kruiden grof. Leg de feta repen op een mooi bord. Meng de gehakte kruiden door de olijfolie en giet over de feta repen. 

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Marianne is foodstylist en fotograaf. Naast een enorme passie voor het fotograferen van eten is ze ook gek op koken. Het liefste zou ze wekelijks etentjes geven. Van een tiptop gestylde tafel met in de keuken opgemaakte bordjes tot een tafel vol schalen antipasti.

Reactie plaatsen