Perencake

Perencake

Zin in een lekkere perencake? Dit recept is heel simpel om te maken, maar ziet er uit alsof je heel veel moeite hebt gedaan. Daar houden we van. We voegen namelijk hele peren toe en dit staat reuze gezellig. Nu cheaten we een beetje want we gebruiken perenmoes. Superfijn, want dit is zoet, waardoor je minder suiker nodig hebt en al klaar. Je kan natuurlijk zelf je perenmoes (gebruik dan dit recept en gebruik peren) maken maar uit een pot is net zo prima. En kan je geen perenmoes vinden, dan kan je altijd nog appelmoes gebruiken. Niemand die het verschil proeft!

Perencake
Perencake

Ingrediënten voor 1 perencake

  • 200 gr zelfrijzend bakmeel
  • 75 gr suiker
  • 4 eieren
  • 3 peren
  • 200 gr ongezoete perenmoes
  • 2 tl kaneel
  • Snuf zout

Materialen

  • Cakevorm 24 cm

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden (boven- en onderwarmte).

  2. Mix de eieren met de perenmoes luchtig. Voeg het zelfrijzend bakmeel, de suiker, de kaneel en een snuf zout toe en spatel dit er doorheen.

  3. Schil de peren en snijd de onderkant eraf, zodat de peren rechtop blijven staan. Zet de peren in het midden van de cakevorm (23 cm). Giet het beslag rondom de peren.

  4. Bak de perencake in 55 – 60 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. De cake is gaar als je er met een satéprikker in prikt en deze er schoon en droog uitkomt.

Perencake
Perencake

Tags

Cake recepten Gezonde tussendoortjes Gezonde recepten Lactosevrije recepten Verjaardag Bakrecepten

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in