Kaneelvlinders van bladerdeeg
Met bladerdeeg kan je zoveel lekkere dingen maken. Ik gebruik het vaak voor hartige hapjes en plaattaarten, maar deze keer ga ik voor zoete bladerdeegkoekjes. Ik heb snelle kaneelvlinders gemaakt, nog geen 5 minuten werk, maar zo ontzettend lekker. Het idee is heel simpel, je hebt slechts 4 ingrediënten nodig; een beetje roomboter, bladerdeeg, kaneel en suiker. Maar omdat ik er mooie vlinders van maak, lijkt het toch heel fancy. Vind je ook niet?
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Bladerdeegkoekjes
Ik gebruik altijd vers bladerdeeg, je vindt dit in het koelvak in de supermarkt. Ik vind dat net iets fijner werken dan bevroren bladerdeeg. Dat kan nog wel eens uitdrogen als je de verpakking al open hebt gemaakt. Dat probleem heb je met vers niet. Ik heb altijd wel een rol in de koelkast liggen. En als ik dan zin heb in een lekker hapje, een hartige taart of een snelle zoete verwennerij zoals deze bladerdeegkoekjes, dan kan ik dat meteen maken.
Ingrediënten voor 10 st.
1 rol vers bladerdeeg
2 el suiker
1 tl kaneel
20 gr gesmolten roomboter
Water
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht.
Snijd de lap bladerdeeg in de lengte doormidden. Plak de helften aan elkaar met een beetje water. Ik wil graag grote vlinders maken en op deze manier maak je ze extra groot.
Laat de boter smelten. Meng de suiker met de kaneel in een kommetje.
Smeer de lap bladerdeeg in met de gesmolten roomboter. Strooi de kaneelsuiker hier overheen.
Rol beide helften nu voorzichtig op. Dit hoeft niet heel strak, maar ook weer niet te los. Vlak de 2 opgerolde helften met een klein beetje water aan elkaar. Verpak de rol in bakpapier en laat deze een half uurtje opstijven in de vriezer. Op deze manier kan je de kaneelvlinders straks gemakkelijker snijden.
Snijd de kaneelvlinders in stukken van ongeveer 0,5 cm en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak de kaneelvlinders in 15-20 minuten gaar in de oven op 200 graden Celsius (hetelucht).
Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.