Gevuld Turks brood
Ik heb weer een heerlijke borrelhap voor jullie klaar staan. Het recept voor gevuld Turks brood. Yum! Normaal gesproken serveer ik Turks brood bij wat lekkere dips, zoals tzatziki, fetadip of hummus. Maar je kunt het brood dus ook vullen met allerlei lekkers. Ik kies voor een mengsel van feta en spinazie, altijd goed! En hoe leuk is het om een gevuld Turks brood op tafel te zetten bij de borrel? En als je er nog een soepje bij serveert, heb je een hele maaltijd. Want dit gevulde Turkse brood vult dus ook echt. En dit is ook weer zo’n supersimpel en snel recept, iedereen kan dit maken.
Ingrediënten voor 1 gevuld Turks brood
1 Turks brood
200 gr feta
300 gr spinazie
1 ui
2 teentjes knoflook
0,5 chilipeper
Zout
Olijfolie
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (hetelucht)
Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Hak de peper (zonder zaadjes) fijn.
Fruit de knoflook, ui en chilipeper aan in een wok of koekenpan met wat olijfolie.
Voeg de spinazie toe en roerbak dit totdat het geslonken is. Breng op smaak met zout.
Laat de spinazie uitlekken in een zeef en meng dit met de feta.
Hol het Turkse brood uit. Gooi de restjes brood niet weg, maar gebruik dit om te dippen.
Vul het brood met het spinazie-feta mengsel en bak in 10 minuten goudbruin in de oven.
Serveer het brood meteen, met de restjes brood om te dippen. Je kan het ook in punten snijden en zo serveren.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in