Gevuld Turks brood

Ik heb weer een heerlijke borrelhap voor jullie klaar staan. Het recept voor gevuld Turks brood. Yum! Normaal gesproken serveer ik Turks brood bij wat lekkere dips, zoals tzatziki, fetadip of hummus. Maar je kunt het brood dus ook vullen met allerlei lekkers. Ik kies voor een mengsel van feta en spinazie, altijd goed! En hoe leuk is het om een gevuld Turks brood op tafel te zetten bij de borrel? En als je er nog een soepje bij serveert, heb je een hele maaltijd. Want dit gevulde Turkse brood vult dus ook echt. En dit is ook weer zo’n supersimpel en snel recept, iedereen kan dit maken.

Gevuld Turks brood

Ingrediënten voor 1 gevuld Turks brood
1 Turks brood
200 gr feta
300 gr spinazie
1 ui
2 teentjes knoflook
0,5 chilipeper
Zout
Olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (hetelucht)

Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Hak de peper (zonder zaadjes) fijn.

Fruit de knoflook, ui en chilipeper aan in een wok of koekenpan met wat olijfolie.

Voeg de spinazie toe en roerbak dit totdat het geslonken is. Breng op smaak met zout.

Laat de spinazie uitlekken in een zeef en meng dit met de feta.

Hol het Turkse brood uit. Gooi de restjes brood niet weg, maar gebruik dit om te dippen.

Recept Gevuld Turks brood

Vul het brood met het spinazie-feta mengsel en bak in 10 minuten goudbruin in de oven.

Serveer het brood meteen, met de restjes brood om te dippen. Je kan het ook in punten snijden en zo serveren.

Gevuld Turks broodGevuld Turks brood makenGevuld Turks brood borrelhap

Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Wat vind jij van dit recept?

3.4 (18 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Makkelijke recepten Snelle recepten Brood en deeg Spinazie Midden Oosterse recepten Verjaardag Oven Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Zomer recepten Borrelhapjes Lunch

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in