kaneelvlinders van bladerdeeg-12

Kaneelvlinders van bladerdeeg

Met bladerdeeg kan je zoveel lekkere dingen maken. Ik gebruik het vaak voor hartige hapjes en plaattaarten, maar deze keer ga ik voor zoete bladerdeegkoekjes. Ik heb snelle kaneelvlinders gemaakt, nog geen 5 minuten werk, maar zo ontzettend lekker. Het idee is heel simpel, je hebt slechts 4 ingrediënten nodig; een beetje roomboter, bladerdeeg, kaneel en suiker. Maar omdat ik er mooie vlinders van maak, lijkt het toch heel fancy. Vind je ook niet?

Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Bladerdeegkoekjes

Ik gebruik altijd vers bladerdeeg, je vindt dit in het koelvak in de supermarkt. Ik vind dat net iets fijner werken dan bevroren bladerdeeg. Dat kan nog wel eens uitdrogen als je de verpakking al open hebt gemaakt. Dat probleem heb je met vers niet. Ik heb altijd wel een rol in de koelkast liggen. En als ik dan zin heb in een lekker hapje, een hartige taart of een snelle zoete verwennerij zoals deze bladerdeegkoekjes, dan kan ik dat meteen maken.

kaneelvlinders van bladerdeeg-12
kaneelvlinders van bladerdeeg-12

Ingrediënten voor 10 st.
1 rol vers bladerdeeg
2 el suiker
1 tl kaneel
20 gr gesmolten roomboter
Water

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht.

Snijd de lap bladerdeeg in de lengte doormidden. Plak de helften aan elkaar met een beetje water. Ik wil graag grote vlinders maken en op deze manier maak je ze extra groot.

Laat de boter smelten. Meng de suiker met de kaneel in een kommetje.

Smeer de lap bladerdeeg in met de gesmolten roomboter. Strooi de kaneelsuiker hier overheen.

Rol beide helften nu voorzichtig op. Dit hoeft niet heel strak, maar ook weer niet te los. Vlak de 2 opgerolde helften met een klein beetje water aan elkaar. Verpak de rol in bakpapier en laat deze een half uurtje opstijven in de vriezer. Op deze manier kan je de kaneelvlinders straks gemakkelijker snijden.

Snijd de kaneelvlinders in stukken van ongeveer 0,5 cm en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak de kaneelvlinders in 15-20 minuten gaar in de oven op 200 graden Celsius (hetelucht).

kaneelvlinders van bladerdeeg-12
kaneelvlinders van bladerdeeg-12

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

3.6 (12 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in