Gebakken zalm op Thaise wijze
Dit recept voor gebakken zalm op Thaise wijze is een heerlijke en simpele avondmaaltijd die je in één pan kunt bereiden. Hoewel het misschien niet helemaal een eenpansgerecht is, omdat je het serveert met rijst of noedels, bak je de zalm en groente wel samen in één pan. Voor nog meer gemak kun je ervoor kiezen om alles op een grote bakplaat in de oven te bereiden, zodat je alles in één keer klaar hebt.
Houd je van een pittige touch? Dan kun je Sriracha gebruiken in plaats van zoete chilisaus. Voor een mildere smaak is sweet chilisaus een goede keuze.
Heb je weinig tijd? Dan is een zak voorgesneden wokgroente een snelle oplossing.
Vis als hoofdgerecht
Vis is een gezonde keuze, maar wordt vaak minder vaak thuis gegeten. Dit gerecht is een perfecte manier om vis wat vaker op tafel te zetten. De gebakken zalm is niet alleen smaakvol, maar ook licht, ideaal voor een gebalanceerde maaltijd. Je kunt het gerecht aanpassen aan je eetlust; combineer het met rijst voor een stevige maaltijd of houd het licht door alleen vis met groente te serveren.
Probeer dit recept en ontdek hoe makkelijk het is om een heerlijke, zelfgemaakte gebakken zalm gerecht op tafel te zetten. Wil je iets anders maken met zalm? We hebben nog veel meer lekkere zalm gerechten online voor je klaar staan.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 pers.
- 4 mootjes zalm
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 paprika's
- 200 gr peultjes
- 100 gr tauge
- 1 el (zwart) sesamzaad
- Olijfolie
Zalm marinade
- 2 el sweet chilisaus
- 0,5 chilipeper
- 1 cm gember
- 2 el sojasaus
- Sap van 1 limoen
- 1 el olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Haal de zalm alvast uit de koelkast, zodat deze op temperatuur kan komen.
Hak de knoflook fijn en snijd de ui in halve ringen. Snijd de paprika in reepjes. Neem een grote pan en voeg wat olijfolie (of wokolie toe). Bak de uien, de paprika, de peulen en de knoflook op een hoog vuur gaar. Voeg tenslotte de taugé toe en bak dit mee. Haal de groente uit de pan en leg apart.
Maak een Thaise marinade van de chilisaus, de sojasaus, het sap van de limoen en de olie. Breng deze extra op smaak met geraspte gember en wat in ringen gesneden chilipeper. Smeer de zalm aan beide kanten in met de marinade. Gooi de overgebleven marinade niet weg.
Doe een klein scheutje extra olie in de pan. Bak de zalm aan in de pan. De dikte van de zalm bepaalt hoe lang je hem moet garen. Ik houd niet van een doorgegaarde zalm dus ik laat hem meestal voor 3/4 kleuren, dan draai ik hem snel even om zodat ook de bovenkant kort gebakken wordt en dan flip ik hem weer terug. Garneer de zalm met wat (zwart) sesamzaad.
Voeg de groentes terug bij de pan en voeg de overgebleven marinade toe. Meng nog even kort door elkaar.
Serveer de gebakken zalm met noedels of rijst.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in