Thaise zalm met chili

Gebakken zalm op Thaise wijze

Dit recept voor gebakken zalm op Thaise wijze is een heerlijke en simpele  avondmaaltijd die je in één pan kunt bereiden. Hoewel het misschien niet helemaal een eenpansgerecht is, omdat je het serveert met rijst of noedels, bak je de zalm en groente wel samen in één pan. Voor nog meer gemak kun je ervoor kiezen om alles op een grote bakplaat in de oven te bereiden, zodat je alles in één keer klaar hebt.

Houd je van een pittige touch? Dan kun je Sriracha gebruiken in plaats van zoete chilisaus. Voor een mildere smaak is sweet chilisaus een goede keuze.

Heb je weinig tijd? Dan is een zak voorgesneden wokgroente een snelle oplossing.

Pauline

Vis als hoofdgerecht

Vis is een gezonde keuze, maar wordt vaak minder vaak thuis gegeten. Dit gerecht is een perfecte manier om vis wat vaker op tafel te zetten. De gebakken zalm is niet alleen smaakvol, maar ook licht, ideaal voor een gebalanceerde maaltijd. Je kunt het gerecht aanpassen aan je eetlust; combineer het met rijst voor een stevige maaltijd of houd het licht door alleen vis met groente te serveren.

Probeer dit recept en ontdek hoe makkelijk het is om een heerlijke, zelfgemaakte gebakken zalm gerecht op tafel te zetten. Wil je iets anders maken met zalm? We hebben nog veel meer lekkere zalm gerechten online voor je klaar staan.

Gebakken zalm op Thaise wijze
garnalen piri piri

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 pers.

  • 4 mootjes zalm
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 paprika's
  • 200 gr peultjes
  • 100 gr tauge
  • 1 el (zwart) sesamzaad
  • Olijfolie

Zalm marinade

  • 2 el sweet chilisaus
  • 0,5 chilipeper
  • 1 cm gember
  • 2 el sojasaus
  • Sap van 1 limoen
  • 1 el olijfolie
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Haal de zalm alvast uit de koelkast, zodat deze op temperatuur kan komen.

  2. Hak de knoflook fijn en snijd de ui in halve ringen. Snijd de paprika in reepjes. Neem een grote pan en voeg wat olijfolie (of wokolie toe). Bak de uien, de paprika, de peulen en de knoflook op een hoog vuur gaar. Voeg tenslotte de taugé toe en bak dit mee. Haal de groente uit de pan en leg apart.

  3. Maak een Thaise marinade van de chilisaus, de sojasaus, het sap van de limoen en de olie. Breng deze extra op smaak met geraspte gember en wat in ringen gesneden chilipeper. Smeer de zalm aan beide kanten in met de marinade. Gooi de overgebleven marinade niet weg.

  4. Doe een klein scheutje extra olie in de pan. Bak de zalm aan in de pan. De dikte van de zalm bepaalt hoe lang je hem moet garen. Ik houd niet van een doorgegaarde zalm dus ik laat hem meestal voor 3/4 kleuren, dan draai ik hem snel even om zodat ook de bovenkant kort gebakken wordt en dan flip ik hem weer terug. Garneer de zalm met wat (zwart) sesamzaad.

  5. Voeg de groentes terug bij de pan en voeg de overgebleven marinade toe. Meng nog even kort door elkaar.

  6. Serveer de gebakken zalm met noedels of rijst.

Gebakken zalm

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (21 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in