Gebraden kip

Gebraden kip

Het geheime ingrediënt van deze gebraden kip? Dat is de unieke mix van kruiden en specerijen. In de wereld van culinaire kunstenaars is er één naam die keer op keer schittert met zijn creatieve meesterwerken: Yotam Ottolenghi. Deze gebraden kip is een Ottolenghi recept met rijke smaken uit het Midden-Oosten. Aan de kip van Ottolenghi voegen we bijzondere ingrediënten toe als sumak, za’atar en pijnboompitten. Eens een keer een ander kippetje! Serveer er zoete aardappel frietjes bij en wees gewaarschuwd, het is echt verslavend lekker.

Gebraden kip
Sfeer specerijen

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 kippenpoten
  • 200 ml kippenbouillon
  • 50 gr pijnboompitten
  • 2 rode uien
  • 2 knoflooktenen
  • 2 el za'atar
  • 1 citroen
  • 1 el sumak
  • 1 tl gemalen piment
  • 1 tl kaneel
  • Handjevol platte peterselie
  • Olijfolie
  • Peper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Snijd de uien in halve ringen, hak de knoflook fijn en snijd de citroen in dunne plakken.

  2. Meng de kip in een ruime kom met de gesneden ui, knoflook, specerijen, citroen en de bouillon. Breng op smaak met peper en zout en voeg een flinke scheut olijfolie toe. Laat de kip een paar uur of nog liever, een nacht marineren in de koelkast.

  3. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).

  4. Leg de kip in een braadslee met de velkant naar boven. Giet hier nog wat extra olijfolie over.

  5. Braad de kip in ongeveer 35 minuten goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven.

  6. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.

  7. Haal de kip uit de oven en garneer met de platte peterselie en de geroosterde pijnboompitten. De gebraden kip is lekker met zoete aardappelfrietjes, platbrood of couscous.

Gebraden kip

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.1 (26 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in