Raita

Raita

Heb je wel eens raita gegeten? Het is een kruidige yoghurt wat vaak gegeten wordt bij pittige Indiase curry’s. Maar het is ook lekker bij samosa’s, kip of zalm. Zelf raita maken is heel eenvoudig, je neemt een dikke yoghurt. Daar voeg je wat komkommer en kruiden aan toe en klaar ben je.

 

Pauline nieuwsbrief

Culinaire post ontvangen?

Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.

Dat wil ik!

Ingrediënten voor 1 bakje

  • 100 gr Griekse yoghurt
  • 0,5 komkommer
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes peterselie
  • 1 tl komijn
  • Snuf zout

Zo maak je het

  1. Rasp de komkommer en knijp het vocht er zoveel mogelijk uit. Hak de knoflooke en de peterselie fijn.

  2. Meng de komkommer, peterselie en knoflook met de yoghurt.

  3. Breng de raita op smaak met peper, zout en de komijn.

Raita

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Tags

Vegetarische recepten Saus, dressing, dips

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in