BBQ hamburger met zoetzure ui
Een BBQ hamburger is altijd goed. Deze burger van de barbecue maak ik extra lekker met een topping van zoetzure ui en homemade barbecuesaus. Zelf barbecuesaus maken is helemaal niet moeilijk. Het is een kwestie van een aantal ingrediënten met elkaar mengen en even aan de kook brengen. En oh, zelfgemaakte barbecuesaus is toch wel het allerlekkerst. Dat geldt ook voor de bbq burger trouwens. Als je het zelf maakt, smaakt het toch beter. Qua hamburger kruiden houden we het heel simpel. Kortom een makkelijk recept voor hamburgers van de barbecue.
Hoe krijg je nu die perfecte zoetzure smaak aan de ui? Nou, met sushi azijn! Sushi azijn heeft van zichzelf al een zoetzure smaak, dus dan hoef je eigenlijk niets meer toe te voegen
Zoetzure ui maak je zo!
De bbq hamburger smaakt extra goed met wat zoetzure ui erbij. En daar heb ik een handige tip voor. Want hoe krijg je nu die perfecte zoetzure smaak aan de ui? Nou, met sushi azijn! Sushi azijn heeft van zichzelf al een zoetzure smaak, dus dan hoef je eigenlijk niets meer toe te voegen. Handig he? Zorg er dus voor dat je altijd een flesje in je voorraadkast hebt staan. Deze tip heb ik ooit van Robert Kranenborg gekregen en nu deel ik hem met jou.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor de burgers (4st)
- 500 gr gehakt
- 1 rode ui
- 4 el sushi azijn
- 2 tomaten
- 2 mini romaines
- 4 hamburgerbroodjes
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- Chilivlokken en zout
Lekker met
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Breng het gehakt op smaak met chilivlokken, zout, knoflookpoeder en gerookt paprikapoeder.
Vorm burgers van het gehakt en laat ze even rusten in de koelkast.
Snijd de rode ui in ringen en meng dit met de sushi azijn. Laat even staan. Je kan een potje met zoetzure ui wel een aantal dagen bewaren in de koelkast.
Grill de burgers aan weerszijden goudbruin op de bbq. Grill de broodjes kort mee op de bbq.
Beleg de hamburgerbroodjes met wat romaine sla, plakjes tomaat de burger en de zoetzure ui. Serveer met de barbecuesaus.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in