fbpx
Menu

Mexicaanse plaattaart – Plaattaart van de maand

De plaattaart van de maand mei is een persoonlijke favoriet. Het is namelijk een Mexicaanse plaattaart. En laat ik nou fan zijn van de Mexicaanse keuken. Ik hou van wraps, nacho’s, taco’s en ga zo maar door. En zoals jullie weten ben ik ook heel erg fan van plaattaarten. En deze twee gaan heel goed samen kan ik je vertellen. Dat bewijst dit recept voor de Mexicaanse plaattaart maar weer.

Het recept is heel simpel en perfect voor een drukke doordeweekse dag. Je bakt wat gehakt met specerijen, mais en bonen in de pan. Dit verdeel je vervolgens over het verse bladerdeeg en hop, je schuift de plaattaart zo de oven in. Even 20 minuutjes wachten (lees: relaxen) en je kunt aanvallen.

Ik heb altijd wel een rolletje Tante Fanny in de koelkast liggen. Een plaattaart maken is dan zo gepiept. Je rolt het deeg uit, belegt het met je favoriete ingrediënten, even de oven in en klaar is je maaltijd.

Met de kids!

Wij maken onze plaattaarten graag met het verse deeg op rol van Tante Fanny. Ik heb altijd wel een rolletje in de koelkast liggen. Een plaattaart maken is dan zo gepiept. Je rolt het deeg uit, belegt het met je favoriete ingrediënten, even de oven in en klaar is je maaltijd. Je kunt ook heel goed de kids betrekken bij het beleggen van de plaattaart. Heel leuk om samen te doen en zo je kinderen op een laagdrempelige manier bij het avondeten te betrekken. Laat ze bijvoorbeeld één ingrediënt uitkiezen en maak er een gezellige activiteit van. Heb je gebrek aan inspiratie? Wij hebben al heel wat lekkere plaattaarten gedeeld op de blog. Misschien is deze plaattaart met spinazie en burrata een idee? Of deze met asperges en zalm. Helaas is Lasse nog te klein hiervoor, maar dit lijkt me zeker leuk om te doen als hij straks wat ouder is. En hij is dol op alles wat met eten te maken heeft, dus dat komt vast goed.

Wie is Tante Fanny?

Ik heb heel vaak gedacht: wie is Tante Fanny eigenlijk? Is het een bestaand persoon? Daar weet ik inmiddels het antwoord op. En dat is ja & nee. Tante Fanny is niet één persoon, maar staat voor de gehele onderneming. Alle medewerkers die veel tijd en zorg besteden om de lekkerste producten voor ons te produceren. Van oorsprong komt Tante Fanny uit Oostenrijk. Het verse bladerdeeg is een van de eerste producten waarmee gestart is. Maar wist je dat er nog veel meer degen in het assortiment zitten? Denk aan pizzadegen, flammkuchen deeg en quichedegen.

En dan is het nu tijd voor het recept van de Mexicaanse plaattaart. Ga jij deze binnenkort maken? En heb je nog verzoekjes voor plaattaarten? Laat het achter in de comments, dan gaan we ermee aan de slag.

Ingrediënten voor 2-4 personen

  • 300 gr gehakt
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 tl taco kruiden
  • snuf zout
  • 100 gr mais
  • 100 gr kidneybonen
  • 1 rol vers bladerdeeg (Tante Fanny)
  • 200 gr cherrytomaatjes
  • 75 gr cheddar
  • 1 ei (geklutst)
  • 125 gr zure room
  • 1 avocado
  • paar takjes koriander (eventueel)

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (boven- en onderwarmte). Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in een pan met wat olijfolie. Voeg het gehakt toe, de tacokruiden en een snuf zout en rul het gehakt totdat het gaar is.

  2. Laat de mais en kidneybonen uitlekken. Voeg dit toe aan het gehakt en roer door elkaar.

  3. Rol het bladerdeeg uit. Maak met een mes een lichte inkeping op ongeveer 1 cm vanaf de rand. Let op, snijd het deeg niet helemaal door. Dit zorgt ervoor dat de randjes opbollen. Prik met een vork gaatjes in het deeg.

  4. Verdeel het gehaktmengsel over de plaattaart. Halveer de tomaatjes en voeg deze toe. Strooi de cheddar erover.

  5. Smeer het randje in met een beetje ei. Zet de plaattaart 20-25 minuten in de oven.

  6. Haal de plaattaart uit de oven. Snijd een avocado in plakjes. Verdeel dit over de plaattaart met wat zure room en eventueel wat koriander. Serveer meteen.

Meer informatie en inspiratie

De verse degen van Tante Fanny vind je in het koelvak bij onder andere de Jumbo, Deen, Dirk en Vomar. Kijk voor meer info en verkoopadressen op de website van Tante Fanny. Ben je op zoek naar nog meer lekkere recepten met de verse degen uit het assortiment? Volg Tante Fanny op Instagram. Hier zie je dagelijks de lekkerste ideetjes voorbij komen.

 

Dit bericht is in samenwerking met Tante Fanny. Lees mijn disclaimer. 

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

8 reacties

  • Anna
    25 juni 2019 om 18:31

    Oh dat is nog wel een goede tip, dankje! Ik denk dat het gewoon aan m’n oven ligt, moet het helaas nog doen met een combi-magnetron ;)

  • Pauline
    23 juni 2019 om 13:55

    Ik heb daar niet zoveel last van! Wat helpt is om de bakplaat voor te verwarmen in de oven :)

  • Anna
    21 juni 2019 om 15:13

    Hi Pauline! Dit recept ziet er heerlijk uit! Ik vroeg me af, heb jij niet met tante Fanny’s deeg dat het deeg niet goed gaar is? Ik dacht dat dat bij mij lag aan de hoeveelheid toppings maar dit recept heeft ook veel toppings. Wat ik wel eens doe is hem blind voorbakken, maar dat doe jij ook niet? Ben benieuwd of je een goede tip hebt! :) Groetjes, Anna

  • Marjan
    6 juni 2019 om 06:19

    Wat een heerlijk recept!

  • Annika
    29 mei 2019 om 15:32

    Wat leuk om te horen!

  • Madelon
    28 mei 2019 om 18:38

    Heerlijk! Deze gaan we zeker vaker maken!

  • Anne Schol
    22 mei 2019 om 21:30

    Top recept! Vanavond gemaakt en een groot succes. Zelf de tacokruiden gemaakt! Wij zijn fan..!

  • Rena
    21 mei 2019 om 08:58

    I think this is a great mix! Thanks for the recipe! xx Rena www.dressedwithsoul.com

Reactie plaatsen