Flatbread pizza met peer

Gorgonzola pizza met peer

Dit recept is perfect voor liefhebbers van makkelijke en snelle maaltijden. Yes, deze gorgonzola pizza met peer is in een rap tempo klaar. We cheaten namelijk met de bodem en gebruiken flatbreads in plaats van pizzadeeg. Je kunt uiteraard ook zelf pizzadeeg maken en dit beleggen of je gebruikt kant en klare pizzabodems, maar een bodem van planbrood is niet alleen lekker, maar ook een stuk lichter.

Gorgonzola pizza met peer

Peer en gorgonzola zijn een goed huwelijk. Het zoete van de peer combineert supergoed met het pittige van de gorgonzola. Lekker met de walnoten en rucola erbij. Eet hem als lunch, als lichte avondmaaltijd of snijd de flatbread pizza in kleine puntjes en serveer het bij de borrel. Ook een leuk idee!

Flatbread pizza met peer
gorgonzola pizza
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 st. flatbread
  • 2 peren
  • 100 gr gorgonzola
  • 0,5 rode ui
  • 50 gr rucola
  • 40 gr walnoten
  • 1 teen knoflook
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Meng de olijfolie met een gehakt teentje knoflook en wat peper en zout. Smeer de flatbreads in met de knoflookolie.

  2. Snijd de peren in plakjes en de rode ui in halve ringen. Beleg de flatbreads met de plakjes peer, de rode ui en de walnoten. Kruimel de gorgonzola erover heen.

  3. Bak de gorgonzola pizza in 5-8 minuten goudbruin in de oven op 180 graden Celsius (hetelucht).

  4. Garneer de flatbread pizza met wat verse rucola.

ingredient peren
Flatbread pizza met peer

Wat vind jij van dit recept?

3.7 (10 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Makkelijke recepten Pizza recepten Snelle recepten Italiaanse recepten Oven Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Hoofdgerecht Lunch

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in