gegrilde courgette salade

Gegrilde courgette salade

Zin in een lekkere courgette salade met lekker veel smaak. Dan is dit je ding. Als iets lekker is, dan is het romescosaus. Het is een saus gemaakt van onder andere gegrilde paprika’s en amandelen. De saus kun je heel dik laten zoals een pesto/tapenade, je kunt er een dipje van maken lekker voor op brood of toastjes of je kunt er een dressing van maken zoals in dit recept voor gegrilde courgette salade met romesco dressing. De dressing maak je heel eenvoudig en snel in het hakmolentje van de staafmixer. Dan houd je wat meer tijd over om de courgette plakjes mooi te grillen. Aan deze gegrilde courgette salade hebben we nog wat frisse jonge blaadjes bladspinazie toegevoegd en verse kruiden. De romesco dressing kun je er apart bij serveren, zo kan iedereen zelf bepalen hoeveel dressing er nodig is. Lekker met platbrood of pitabroodjes.

gegrilde courgette
courgette salade
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 3 courgettes
  • 300 gr baby spinazie
  • 50 gr zwarte olijven
  • 120 gr pistachenoten
  • 10 gr verse basilicum
  • 10 gr verse peterselie
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Romesco dressing

  • 6 gegrilde paprika's (uit pot)
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 gr blanke amandelen
  • 20 gr zwarte olijven
  • 0,5 tl piment
  • Chilipeper en zout
  • 3 el olijfolie

Zo maak je het

  1. Snijd de courgettes in plakjes. Giet een scheutje olijfolie in een bakje en breng op smaak met wat zout en peper. Bestrijk de courgette plakjes met de olijfolie. Verwarm de contactgrill, je kunt ook een grillplaat of -pan op het vuur zetten. Grill de courgette plakjes totdat ze een mooi streepje hebben en zet ze apart. Doe dit in meerdere fasen. De gegrilde courgette is het lekkerste wanneer je ze stuk voor stuk grillt.

  2. Doe de bladspinazie in een mooie schaal. Hak de basilicum en bladpeterselie grof. Ik laat de blaadjes zelfs meestal heel of scheur ze door de helft. Verdeel over de spinazie. Hak de pistachenootjes in het hakmolentje van de staafmixer grof en houd even apart.

  3. Doe alle ingrediënten voor de romesco dressing in het hakmolentje van de staafmixer en pulseer tot dat je een mooie gladde saus hebt. Breng op smaak met zout en peper.

  4. Verdeel ook de gegrilde courgette en de hele zwarte olijven over de spinazie en bestrooi met de pistachenootjes. Giet wat dressing over de gegrilde courgette salade en houd de rest apart zodat iedereen zelf kan doseren.

    Lekker met Turks boord, pita broodje etc.

gegrilde courgette salade
gegrilde courgette salade

Wat vind jij van dit recept?

4.2 (6 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

BBQ Makkelijke recepten Courgette Spinazie Hollandse recepten Spaanse recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Lactosevrije recepten Slanke recepten Vegan recepten Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Zomer recepten Lunch Salades

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in