Gegrilde courgette salade

Gegrilde courgette salade

Zin in een lekkere courgette salade met lekker veel smaak. Dan is dit je ding. Als iets lekker is, dan is het romescosaus. Het is een saus gemaakt van onder andere gegrilde paprika’s en amandelen. De saus kun je heel dik laten zoals een pesto/tapenade, je kunt er een dipje van maken lekker voor op brood of toastjes of je kunt er een dressing van maken zoals in dit recept voor gegrilde courgette salade met romesco dressing. De dressing maak je heel eenvoudig en snel in het hakmolentje van de staafmixer. Dan houd je wat meer tijd over om de courgette plakjes mooi te grillen. Aan deze gegrilde courgette salade hebben we nog wat frisse jonge blaadjes bladspinazie toegevoegd en verse kruiden. De romesco dressing kun je er apart bij serveren, zo kan iedereen zelf bepalen hoeveel dressing er nodig is. Lekker met platbrood of pitabroodjes.

Gegrilde courgette salade
Gegrilde courgette salade

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Ingrediënten voor 4 personen

  • 3 courgettes
  • 300 gr baby spinazie
  • 50 gr zwarte olijven
  • 120 gr pistachenoten
  • 10 gr verse basilicum
  • 10 gr verse peterselie
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Romesco dressing

  • 6 gegrilde paprika's (uit pot)
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 gr blanke amandelen
  • 20 gr zwarte olijven
  • 0,5 tl piment
  • Chilipeper en zout
  • 3 el olijfolie

Zo maak je het

  1. Snijd de courgettes in plakjes. Giet een scheutje olijfolie in een bakje en breng op smaak met wat zout en peper. Bestrijk de courgette plakjes met de olijfolie. Verwarm de contactgrill, je kunt ook een grillplaat of -pan op het vuur zetten. Grill de courgette plakjes totdat ze een mooi streepje hebben en zet ze apart. Doe dit in meerdere fasen. De gegrilde courgette is het lekkerste wanneer je ze stuk voor stuk grillt.

  2. Doe de bladspinazie in een mooie schaal. Hak de basilicum en bladpeterselie grof. Ik laat de blaadjes zelfs meestal heel of scheur ze door de helft. Verdeel over de spinazie. Hak de pistachenootjes in het hakmolentje van de staafmixer grof en houd even apart.

  3. Doe alle ingrediënten voor de romesco dressing in het hakmolentje van de staafmixer en pulseer tot dat je een mooie gladde saus hebt. Breng op smaak met zout en peper.

  4. Verdeel ook de gegrilde courgette en de hele zwarte olijven over de spinazie en bestrooi met de pistachenootjes. Giet wat dressing over de gegrilde courgette salade en houd de rest apart zodat iedereen zelf kan doseren.

    Lekker met Turks boord, pita broodje etc.

Gegrilde courgette salade
Gegrilde courgette salade

Tags

Makkelijke recepten Courgette Spinazie Hollandse recepten Spaanse recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Lactosevrije recepten Slanke recepten Vegan recepten Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Zomer recepten Lunch Salades

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stemmen)

23 mei 2018


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in