Menu
Vegetarische-saucijzenbroodjes-1-1.jpg

Vegetarische saucijzenbroodjes

Deze vegetarische saucijzenbroodjes zijn niet van de echte te onderscheiden. Echt waar! Tijdens de kookdag hebben we een aantal mensen laten proeven, zonder erbij te vertellen dat deze saucijzenbroodjes vegetarisch zijn. En ze hadden het niet door, haha. Steeds meer mensen eten vegetarisch en vinden het dan wel fijn om af en toe nog de smaak van vlees te beleven. Tegenwoordig zijn er veel meer vleesvervangers  verkrijgbaar, en ook gewoon in de supermarkt. Deze vegetarische saucijzenbroodjes zijn gemaakt van vega gehakt. Wel de ongebakken versie hoor. Dit is ook gewoon te koop in de supermarkt.

Als basis voor deze vegetarische saucijzenbroodjes gebruiken we dus vega gehakt. Dit brengen we lekker op smaak met knoflook, ketjap en sambal. Zelf saucijzenbroodjes maken is makkelijker dan je denkt. Het enige wat je hoeft te doen is een lap vers bladerdeeg vullen met (vegetarisch) gehakt. En dit bak je dan even af in de oven en klaar zijn je vegetarische saucijzenbroodjes. Ik zou zeggen, ga ze snel maken en laat ons weten hoe het gesmaakt heeft! Dat vinden we leuk!

Vegetarische saucijzenbroodjes

Ingrediënten voor 8 st.
1 grote lap bladerdeeg
300 gr vega gehakt (ongebakken)
1 teentje knoflook
1 el ketjap
2 tl sambal
1 ei + 1 ei om te bestrijken
Handje paneermeel
Zout
Zwart sesamzaad (om te garneren)

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (hetelucht).

Verdeel de lap bladerdeeg in tweeën. Snijd hiervoor de lap bladerdeeg in de lengte doormidden.

Meng het gehakt met de knoflook, ketjap, sambal,  1 ei, paneermeel en zout. Is het gehakt te nat, voeg dan een extra handje paneermeel toe. Wil je proeven of je gehakt voldoende op smaak is, bak dan een klein stukje in de pan.

Workshop bakery institute

Rol van het vega gehakt 2 lange worsten. Leg deze elk in het midden van een strook bladerdeeg. Je kunt eventueel het vega gehakt met een spuitzak met brede spuitmond op het deeg spuiten.

Workshop bakery institute

Bestrijk de onderkant van de strook met het losgeklopte ei. Vouw de bovenkant van het bladerdeeg over het vega gehakt heen. Druk het deeg aan en prik in met een vork. Bestrijk het deeg met een laagje eigeel.

Garneer het bladerdeeg met zwart sesamzaad. Gewoon sesamzaad of maanzaad kan natuurlijk ook.

Snijd het bladerdeeg in 4 gelijke stukken. Bak de vegetarische saucijzenbroodjes in 20 minuten af op 200 graden Celsius. Dek de saucijzenbroodjes tussentijds af als ze te donker worden.

Vegetarische saucijzenbroodjesVegetarische saucijzenbroodjes

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan