Gorgonzola pizza met peer
Dit recept is perfect voor liefhebbers van makkelijke en snelle maaltijden. Yes, deze gorgonzola pizza met peer is in een rap tempo klaar. We cheaten namelijk met de bodem en gebruiken flatbreads in plaats van pizzadeeg. Je kunt uiteraard ook zelf pizzadeeg maken en dit beleggen of je gebruikt kant en klare pizzabodems, maar een bodem van planbrood is niet alleen lekker, maar ook een stuk lichter.
Gorgonzola pizza met peer
Peer en gorgonzola zijn een goed huwelijk. Het zoete van de peer combineert supergoed met het pittige van de gorgonzola. Lekker met de walnoten en rucola erbij. Eet hem als lunch, als lichte avondmaaltijd of snijd de flatbread pizza in kleine puntjes en serveer het bij de borrel. Ook een leuk idee!
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 st. flatbread
- 2 peren
- 100 gr gorgonzola
- 0,5 rode ui
- 50 gr rucola
- 40 gr walnoten
- 1 teen knoflook
- Peper en zout
- Olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Meng de olijfolie met een gehakt teentje knoflook en wat peper en zout. Smeer de flatbreads in met de knoflookolie.
Snijd de peren in plakjes en de rode ui in halve ringen. Beleg de flatbreads met de plakjes peer, de rode ui en de walnoten. Kruimel de gorgonzola erover heen.
Bak de gorgonzola pizza in 5-8 minuten goudbruin in de oven op 180 graden Celsius (hetelucht).
Garneer de flatbread pizza met wat verse rucola.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recept bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in