Pannenkoekentaart met lemoncurd
Deze pannenkoekentaart is een verrassend eenvoudig, maar indrukwekkend dessert dat je kunt maken met slechts een paar ingrediënten. Hoewel het enige tijd kost om een stapel pannenkoeken te bakken, is het resultaat de moeite waard. Voor dit recept gebruik je een basis pannenkoekenrecept zonder al te veel suiker, zodat de smaken in balans blijven. Bak de pannenkoeken in een kleine koekenpan (ongeveer 20 cm) om ervoor te zorgen dat de taart niet te groot wordt, want een klein stukje vult al behoorlijk.
Pannenkoekentaart tips
Tussen de pannenkoekenlaagjes smeer je lemoncurd, wat een frisse citroensmaak geeft aan de taart. Lemoncurd kun je eenvoudig in de supermarkt vinden bij het zoete broodbeleg, of je kunt het zelf maken voor een persoonlijk tintje. Het voordeel van lemoncurd is dat het, net als jam, lang houdbaar is in de koelkast, waardoor je het van tevoren kunt bereiden. Ook de pannenkoekentaart zelf kan je in de koelkast bewaren. Voor het beste resultaat besmeer je de pannenkoekenlaagjes pas op de dag van serveren met lemoncurd, zodat de taart heerlijk smeuïg blijft.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 6-8 pers.
- 1 ltr melk
- 5 eieren
- 500 gr bloem
- 2 el suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 mespuntje zout
- 1 el zonnebloemolie
- 250 gr lemoncurd
Materiaal
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Maak de lemoncurd volgens het recept of gebruik kant en klare.
Maak de pannenkoeken. Meng de bloem met het zout en suiker. Klop in een andere kom de eieren goed los, voeg de melk toe en meng goed door elkaar. Voeg nu beetje bij beetje melk toe aan de bloem. En roer elke keer goed door. Zo ontstaan er de minste klontjes. Wanneer alle melk aan bloem is toegevoegd, voeg je tot slot de zonnebloemolie en het zakje vanillesuiker toe.
Bak de pannenkoeken in een kleine pan van ongeveer 20 cm. Vet de pan licht in met wat boter of zonnebloemolie. Giet een laagje beslag in de pan en bak de pannenkoeken aan beide kanten mooi bruin. Bak ongeveer 12-14 pannenkoeken, of totdat het beslag op is.
Maak de pannenkoekentaart gelijk al op de schaal waar je hem op wilt serveren. Dat is het gemakkelijkste. Begin met een pannenkoek op de bodem. Bestrijk met flink wat lemoncurd en leg de volgende pannenkoek er op. Maak zo een hele stapel. Je kunt ook lemoncurd op de bovenste pannenkoek smeren, garneren met wat partjes citroen, of in dunne reepjes gesneden citroenschil of misschien wat eetbare viooltjes?
Snijd de pannenkoekentaart in kleine punten en serveer meteen.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in