Lente stamppot met romaine sla en spekjes
Kijk nou hoe vrolijk! Een lente stamppot. Wanneer de winter voorbij is hoef je echt nog geen afscheid te nemen van stamppotjes. Natuurlijk komt er een moment dat het 30 graden is en je het heerlijk vindt om alleen nog salades te eten en de bbq zijn vaste plek in de tuin heeft ingenomen. Tuurlijk. Maar een groot deel van de Nederlandse lentes en zomers zijn helaas niet gevuld met zomerse 30 graden dagen!
Frisse lente stamppot
Natuurlijk is deze stamppot wel lekker fris gemaakt en aangepast naar het seizoen. Lekker met wat crème fraîche, een knapperige sla, verse kruiden en frisse tuinerwtjes om er doorheen te stampen! De spekjes die je vaak in winterse stamppotten vindt heb ik zo gelaten. En voor een vakantietachtig sfeertje strooi je er gewoon een beetje Parmezaanse kaas over!
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 pers.
- 500 gr kruimige aardappels
- 2 stronkjes baby romaine sla
- 1 teen knoflook
- 300 gr tuinerwten (diepvries)
- 250 gr spekblokjes
- 40 gr boter
- 125 ml creme fraiche
- Parmezaanse kaas (als garnering)
- 4 takjes verse bladpeterselie
- Peper en zout (naar smaak)
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Doe ze in een pan en zet ze net onder water. Voeg zout toe en laat ze zachtjes koken totdat ze gaar zijn. Wanneer je er met een vork gemakkelijk in kunt prikken (en ze direct van de vork afglijden) zijn ze gaar. Giet ze af en doe de deksel op de pan. Zet ze even apart.
Bak de spekjes in een droge koekenpan totdat ze mooi krokant en bruin zijn.
Snijd de romaine sla in grove stukken. Hak de bladpeterselie grof. Zet beiden even apart.
Doe de tuinerwten in een kom en overgiet met kokend water. Laat ze 5 minuten staan tot dat ze ontdooit en een beetje opgewarmd zijn.
Pers de teen knoflook boven de aardappels uit, voeg de crème fraîche en boter toe en stamp de aardappels. Breng op smaak met peper en zout. Schep de romaine sla, erwten, spekjes en bladpeterselie er doorheen.
Garneer de lente stamppot met snippers Parmezaanse kaas. (ik doe dat met een fijnschiller, daar snijd ik dunne plakjes van die ik verbrokkel).
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in