ei recepten

Eitje in bladerdeeg met ham, avocado en asperges

Bij pasen hoort natuurlijk een eitje. En wanneer ik aan een eitje denk, dan hoort daar eigenlijk een lekkere achterham bij. Bij die ham moet gewoon kaas. En ach het is lente en een feestje, laten we er dan ook nog maar groene asperges bij doen. Nog een knapperig omhulsel van bladerdeeg en een romig gezond ingrediënt als avocado en je hebt een superlekker brunch gerechtje. Nog gemakkelijk om te maken ook dit eitje in bladerdeeg!

Voor dit recept heb ik een muffinvorm gebruikt. Dat is het makkelijkst. Wanneer je die niet hebt kun je dit recept ook maken door de bladerdeegvelletjes in een kommetje of eenpersoonschaaltje te vouwen. Het schaaltje moet natuurlijk wel in de oven kunnen. Eerst ontdooi je de bladerdeegvelletjes. Vet de vorm in en leg in elk muffingaatje een velletje. Het past niet helemaal, maar daardoor krijg je juist van die leuke opstaande randjes! Vul ze dan met kaas, ham, asperges en een plakje avocado. Het kan overigens in elke volgorde, zolang je maar eindigt met het eitje! Dan breek je boven elk bladerdeeg pakketje een ei. Bak ze in de oven mooi krokant. Het lekkerste zijn deze eitjes in bladerdeeg wanneer ze nog warm zijn.

Wanneer een recept af is, denk ik heel vaak dit zou ook nog lekker zijn. Ter inspiratie geef ik je daarom ook nog twee andere leuke en snelle varianten om te maken. Bijvoorbeeld met crème fraîche (1 eetlepel per bladerdeegvelletje is voldoende), gerookte zalm en wat verse dille. Of een vegetarische variant met spinazie, asperges, kaas en avocado. Wie weet bedenk je nu zelf nog een leukere of lekkerdere combinatie, het recept met de ham en asperges vind je hieronder.

eitje

eitje

Ingrediënten voor 4 personen
4 plakjes bladerdeeg
4 eieren
90 gr geraspte belegen kaas
8 groene aspergetips
1 avocado
2 takjes verse tijm
4 plakjes achterham
olie of boter om in te vetten
zout en peper naar smaak

Materiaal
muffinvorm

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (electrisch) /180 graden (hetelucht).

Doe de aspergetips 2 minuten in een kom of pan met kokend heet water. Haal ze direct uit de pan. Op deze manier zijn ze straks mooi gaar, wanneer je van iets knapperiger houdt kun je de aspergetips ook gewoon rauw in de bladerdeeg pakketjes verwerken.

Vet een muffinvorm licht in met wat olie of boter. Ontdooi de plakjes bladerdeeg en leg in elk gat een plakje. Duw een beetje naar beneden zodat alleen nog de puntjes van de bladerdeegplakjes omhoog staan. Prik met een vork gaatjes op de bodem.

Snijd de avocado in plakjes.

Leg in elk bladerdeeg bakje een plakje ham, een paar plakjes avocado, 2 aspergetips en een eetlepel geraspte kaas. Breek boven elke bakje een ei.

Zet de eierbakjes 25 minuten in de oven. Garneer met de verse tijm en bestrooi met wat zout en peper.

eitje

eitje

Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Wat vind jij van dit recept?

3.6 (5 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

High tea Picknick Avocado Bladerdeeg Ei Hollandse recepten Kerst Moederdag Pasen Vaderdag Oven Vlees recepten Ontbijt

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in