Eitje in bladerdeeg
Eitje in bladerdeeg is het ultieme paasgerecht. Met ham, kaas, groene asperges en romige avocado tover je in een handomdraai een brunchhapje dat er feestelijk uitziet én superlekker smaakt. Knapperig van buiten, smeuïg van binnen – ideaal voor Pasen of een lente-brunch.
Tip voor het maken van eitje in bladerdeeg
Voor dit recept gebruiken we een muffinvorm. Dat is het makkelijkst. Wanneer je die niet hebt kun je dit recept ook maken door de bladerdeegvelletjes in een kommetje of eenpersoonschaaltje te vouwen. Het schaaltje moet natuurlijk wel in de oven kunnen. Eerst ontdooi je de bladerdeegvelletjes. Vet de vorm in en leg in elk muffingaatje een velletje. Vul ze dan met kaas, ham, asperges en een plakje avocado. Het kan overigens in elke volgorde, zolang je maar eindigt met het eitje! Dan breek je boven elk bladerdeeg pakketje een ei. Bak ze in de oven mooi krokant. Het lekkerste zijn deze eitjes in bladerdeeg wanneer ze nog warm zijn.
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 plakjes bladerdeeg
- 4 eieren
- 90 gr geraspte belegen kaas
- 8 groene aspergetips
- 1 avocado
- 2 takjes verse tijm
- 4 plakjes achterham
- Olie of boter (om in te vetten)
- Zout en peper (naar smaak)
Materialen
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (electrisch) /180 graden (hetelucht).
Doe de aspergetips 2 minuten in een kom of pan met kokend heet water. Haal ze direct uit de pan. Op deze manier zijn ze straks mooi gaar, wanneer je van iets knapperiger houdt kun je de aspergetips ook gewoon rauw in de bladerdeeg pakketjes verwerken.
Vet een muffinvorm licht in met wat olie of boter. Ontdooi de plakjes bladerdeeg en leg in elk gat een plakje. Duw een beetje naar beneden zodat alleen nog de puntjes van de bladerdeegplakjes omhoog staan. Prik met een vork gaatjes op de bodem.
Snijd de avocado in plakjes.
Leg in elk bladerdeeg bakje een plakje ham, een paar plakjes avocado, 2 aspergetips en een eetlepel geraspte kaas. Breek boven elke bakje een ei.
Zet de eierbakjes 25 minuten in de oven. Garneer met de verse tijm en bestrooi met wat zout en peper.
Variatietips
- Liever een andere vulling? Voeg een eetlepel crème fraîche toe, wat gerookte zalm en verse dille in plaats van asperges en ham.
- Liever vega? Kies voor spinazie, asperges, kaas en avocado. De ham kun je achterwege laten.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recepten bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in
