Rijstpudding met stoofpeertjes
Dat ik dit recept voor rijstpudding met stoofpeertjes met jullie deel is puur eigen belang. Want er staan immers al 2 recepten voor rijstepap online. Maar ik had er zoveel zin in, dat ik het gewoon nog een keer moest maken. En nu had ik dat natuurlijk gewoon voor mijzelf kunnen maken, maar ik dacht ik maak er toch een blogje van. Want ik ben vast niet de enige die dol is op dit Oudhollandse recept. Vroeger kreeg ik dit altijd als ik ziek was. Met een beetje bruine suiker of stroop en een klontje roomboter. Zo lekker! Nu eet ik het het liefst als toetje in combinatie met fruit.
In dit geval gebruik ik stoofpeertjes. Vaak blijft er na het koken van stoofpeertjes wel ééntje of 2 over toch? En die kan je dus heel goed gebruiken in dit rijstepap toetje. Trouwens je zou dit ook prima als ontbijt kunnen serveren. Ik zou er mijn bed wel voor uitkomen. Uiteraard kan je ook gewoon 2 peertjes los koken in wat rode wijn of bessensap. Of een andere fruitsoort gebruiken zoals gebakken banaan of gecarameliseerde ananas. In plaats van suiker gebruik ik nu Maple Syrup. Ik vind dit echt heerlijk in de rijstpudding en het combineert ook goed met de warme smaken van de stoofpeer. Echt winters comfort food. Precies waar je nu zin in hebt toch?
Ben jij ook zo dol op rijstepap? En hoe eet jij het het liefst? Laat het vooral weten in de comments, vind ik leuk om te lezen.
Ingrediënten voor 4 personen
2 stoofperen reeds bereid (recept)
125 gr risotto rijst
500 ml melk
1 tl vanille extract
40 gr amandelschaafsel
Snuf kaneel
Maple Syrup
Zo maak je het
Bereid de stoofperen volgens het recept. In plaats van bessensap kan je ook rode wijn gebruiken.
Doe de rijst met de melk en het vanille extract in een steelpannetje en laat dit op een laag vuur zachtjes koken. Roer het tussentijds geregeld door, anders plakt de rijst aan de bodem. Na ongeveer 20 minuten is de rijstpudding klaar.
In plaats van risottorijst kan je ook dessertrijst gebruiken, deze heeft een kortere kooktijd. Gewone rijst zou ik niet doen, deze heeft een andere (lange) korrel en neemt de melk niet goed op. Dan wordt het minder één geheel.
Rooster het amandelschaafsel kort in een droge koekenpan totdat het goudbruin geworden is.
Verdeel de rijstpudding over 4 schaaltjes. Verdeel een halve stoofpeer over ieder bakje.
Garneer de rijstpudding met een snuf kaneel, het amandelschaafsel en een lekkere drizzle Maple Syrup.
Serveer meteen.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in