Menu

Havermout met stoofpeer – 30 days of Veggies

Iedereen kent het wel. Na de decembermaand neem je  jezelf driftig voor om het in januari echt anders te doen. Been there done that. Het roer moet om! Er moet minstens vijf kilo af, de koolhydraten en suikers gaan de vuilnisbak in en je gaat minimaal 3 keer per week sporten. Ding dong! Je weet nu al dat je goede voornemens niet vol te houden zijn. Want wie kan nou leven zonder zichzelf af en toe iets extra lekkers te gunnen. Ik niet in ieder geval! Je moet een levensstijl aannemen, die je wel vol kunt houden. Daarom heb ik de ’30 Days of Veggies challenge’ bedacht. Want ja, ik wil wel gezonder eten, maar het moet wel leuk en haalbaar blijven. Groente zijn altijd goed! Ik ben er zelf dol op. Ze zijn altijd lekker en super veelzijdig in gebruik. Of het nu voor de lunch, het diner of het ontbijt (ja echt) is. Je kunt er altijd wel een kant mee op. En dat willen wij je de komende maand extra (want dan doen we natuurlijk het hele jaar door ook al) laten zien.

De hele maand januari deel ik op de speciale Facebookpagina iedere dag een recept met jullie, waarbij groenten centraal staan. Daarnaast zul je leuke tips en weetjes in deze groep kunnen vinden. Uiteraard mag je zelf ook lekkere tips en ideeën delen, want zo kunnen we elkaar alleen maar inspireren. Iedere dinsdag deel ik of Pauline op de blog een nieuw recept met groenten. En ik weet het zeker: deze challenge is leuk! Lekker! En hopelijk vooral inspirerend.

Wil je meedoen? Meld je dan snel aan voor deze groep. Vandaag heb ik een lekker receptje met havermout en stoofpeer voor jullie. Want zo zie je maar weer dat je zelf aan je ontbijt al een beetje groente kunt toevoegen. Ik vind het lekker om de peertjes koud te eten in combinatie met het warme van de pap. Ook een goed idee met leftover peertjes (zo is ook dit idee ontstaan). Ik heb de peertjes gestoofd in cranberrysap, dit is al gezoet dus daarom heb ik ook geen extra suiker toegevoegd.

havermout met stoofpeer-4

Ingrediënten voor de stoofperen
8 Stoofperen (Gieser Wildeman)
1 kaneelstokje
2 kruidnagelen
2 repen citroen- of sinaasappelschil
250 ml cranberrysap
500 ml water

Zo maak je het
Schil de peren en verwijder van onderuit het klokhuis.

Zet een pan op het vuur met het water, het cranberrysap, de kruidnagelen, de citroenschil en de kaneel en  de peertjes. Stoof de peren op een zacht vuurtje in ongeveer 1,5 uur gaar.

Laat de peren afkoelen en bewaar ze in de koelkast. Je kunt ze een dag of 3 bewaren.

ingredienten stoofperen

Ingrediënten voor 1 persoon
40 gr havermout
200 ml (amandel)melk
1 stoofpeer
Klein handje amandelschaafsel
Snufje kaneel

Zo maak je het
Breng de melk met de havermout aan de kook. Ik gebruik altijd de havermout van AH basic, deze is al gekneusd en daardoor heel snel klaar. Na een minuut of 2 koken is de havermout klaar. Giet het in een bord.

Leg een hele stoofpeer (koud) in het midden van de havermoutpap.

Garneer de havermoutpap met wat amandelschaafsel en een snufje kaneel.

Serveer het havermout ontbijt meteen.

havermout met stoofpeer

havermout met stoofpeer

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100 nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

12 reacties

 • Linda
  22 oktober 2016 om 23:42

  O. Het is een oud bericht. We gaan niet starten met de 30 day's of veggie begrijp ik. Jammer!

 • Nadia
  7 januari 2016 om 19:56

  Looks delicious!

 • Inge
  6 januari 2016 om 19:41

  Oh wat een leuk idee! Ik heb nog nooit stoofpeertjes op, maar ze lijken mij zo lekker. Lijkt mij ook een lekker begin van de dag dit :)

 • Pauline
  5 januari 2016 om 18:19

  Oh dat is ook heerlijk, goed idee.

 • Cheese and Chinese
  5 januari 2016 om 10:04

  Lekker! De laatste tijd eet ik heel vaak een lekker peertje (gebakken in honing als 'ie nog niet zo rijp is) bij mijn muesli 's ochtends, maar dit is ook een leuk idee!

 • Jessica
  5 januari 2016 om 09:36

  Ik ontbijt ook heel vaak met stoofpeertjes in mijn havermout, of een restje overgebleven cranberry compote! Ga me ook aanmelden voor de FB groep, leuke challenge en ben benieuwd naar de recepten die jullie gaan delen!

 • Ina Hooiveld
  5 januari 2016 om 09:16

  Goed idee,
  Helaas maak ik geen gebruik van facebook!
  gr ina

 • Margot
  5 januari 2016 om 07:42

  Stoofperen bij het ontbijt, dat is een goed idee! Yum!

 • Nicole
  5 januari 2016 om 07:29

  Leuk idee zeg! Ik was er nooit opgekomen om stoofperen te ontbijten.

 • Emma
  5 januari 2016 om 07:20

  Ohh, wat lekker! Ik ben echt dol op stoofpeertjes! Mijn oma heeft ze altijd, die maakt ze altijd zelf, maar ik heb dit nog nooit gedaan, lijkt me wel heel erg leuk om te doen, nu zeker omdat het wat kouder is en misschien nog wel wordt!

 • vermeiren anja
  5 januari 2016 om 07:02

  Super , 30 days of veggies, Alleen jammer dat het dagelijjks op Facebook gepost wordt en niet op de blog, heb nl geen facebook .

  groetjes

 • Marlotte
  5 januari 2016 om 06:42

  Heel erg leuk bedacht die 30 days of veggies, ben benieuwd wat er allemaal komen gaat. Yum, ziet er heerlijk uit dit ontbijtje! Gelukkig zijn er nog wat stoofpeertjes over :)

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.