Menu
Zadencrackers-van-havermout-3-3.jpg

Zadencrackers van havermout

Vandaag delen we het recept van deze lekkere zadencrackers van havermout. Ja, je leest het goed. De crackers zijn gemaakt van havermout. Hierdoor zijn ze lekker voedzaam en geven ze een verzadigd gevoel. We maken ze van havermeel. Dit kun je kant en klaar kopen. Wij halen het altijd bij de molen De Zandhaas. Maar je kunt ook heel gemakkelijk zelf havermeel maken. Want eigenlijk is het gewoon gemalen havermout. Je kunt de havermout fijn malen in de keukenmachine en klaar is je havermeel.

Wil je dit recept onthouden? Download dan nu onze gratis app. Bewaar het recept als favoriet, zodat je het altijd makkelijk terug kan vinden. Handig he?

Als topping voor deze zadencrackers van havermout gebruiken we verschillende soorten pitten en zaden. We kiezen voor pompoenpitten, lijnzaad en sesamzaad. Maar hierin kun je natuurlijk variëren, net wat je lekker vindt. Denk bijvoorbeeld aan zonnebloempitten, sesamzaadjes, maanzaad of chiazaad. Het kan allemaal! De zadencrackers zijn lekker voor bij het ontbijt of de lunch. Of als tussendoortje, met een lik verse hummus. Yum!

Zadencrackers van havermoutZadencrackers van havermout

Ingrediënten voor 8 crackers
150 gr havermeel
90 ml water
2 tl olie
Peper en zout
3 el pompoenpitten
3 el lijnzaad
3 el sesamzaad

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius (hetelucht)

Meng de havermeel met het water en de olie. Breng op smaak met peper en zout.

Maak er een deegje van door alle ingrediënten goed te mengen.

Rol het deeg uit tussen 2 vellen bakpapier.

Snijd het deeg vervolgens in gelijke rechthoeken en bestrijk de bovenkant met water.

Bestrooi het deeg met de pompoenpitten, lijnzaad en het sesamzaad.

Zadencrackers van havermout

Leg de crackers op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak de zadencrackers in 30 minuten gaar in de oven. Keer ze tussentijds om als de onderkant nog niet knapperig is. Over het algemeen geldt: hoe dunner uitgerold, hoe knapperiger ze worden.

Laat de crackers afkoelen en serveer ze eventueel met wat hummus.

Zadencrackers van havermoutZadencrackers van havermoutZadencrackers van havermout

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan hier.

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan