Spinaziesoep met croutons
Dit is een lekker recept voor spinaziesoep. Nu horen we je denken, spinazie in soep is dat lekker? Yes! Wij zijn dol op zelf soep maken. Van de restjes in de koelkast maak je vaak de lekkerste dingen. En ook diepvriesgroentes lenen zich hier perfect voor. Naast spinazie voegen we ook nog courgette toe. Een lekkere mix. In principe is soep maken niks meer dan groente pureren met bouillon. En dat breng je dan op smaak met wat je lekker vindt. Je kan het zelf dikker maken, door als basis boter en bloem (dit noemen ze roux) te gebruiken, dan krijg je een gebonden soep. Maar dat hoeft dus niet per se. Deze soep is lekker dik van zichzelf. Wil je het liever wat vloeibaarder hebben, voeg dan wat extra bouillon toe.
Zelf croutons maken
Als extra smaakmaker voegen we room toe en Parmezaan croutons. Zelf croutons maken is heel eenvoudig. Je roostert wat oud brood met olijfolie en in dit geval zwarte peper en Parmezaan en klaar zijn je croutons. Een extra knapperig elementje is altijd lekker in soep. We zijn benieuwd wat je van dit spinaziesoep recept vindt, laat het vooral weten op social media als je het gemaakt hebt.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 200 gr spinazie
- 1 courgette
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 ltr (kippen)bouillon
- 50 ml slagroom
- 2 tl Provençaalse kruiden
- Peper en zout
- Olijfolie
Croutons
- 1 ciabatta (reeds gebakken)
- 30 gr Parmezaan
- Peper en zout
- Olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in een grote soeppan in iets olijfolie.
Was de courgette en snijd deze in stukken. Voeg dit bij de uien en bak kort mee. Voeg de Provençaalse kruiden toe en verhit deze kort. Voeg de bouillon en de spinazie toe en laat het geheel zo’n 10 minuutjes zachtjes koken.
Maak in de tussentijd de Parmezaan croutons. Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht. Scheur het brood in stukjes en leg dit op een bakplaat. Drizzle er wat olijfolie overheen. Rasp de Parmezaan en verdeel dit samen met de zwarte peper en iets zout over de broodjes. Hussel het even door elkaar en bak de croutons in 5 minuten goudbruin.
Pureer de spinaziesoep glad met een staafmixer. Voeg een scheutje room toe en breng de soep verder op smaak met peper en zout.
Serveer de spinazie soep met een extra drizzle room en de Parmezaan croutons.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in