courgettesoep met zalm

Courgettesoep met zalm

Pauline kookt delicious.! Dat ik lekker kook, hoor ik regelmatig. Maar deze keer kook ik niet alleen delicious maar ook uit delicious. Ik mag mij met trots delicious. friend noemen en vanaf nu vind je iedere maand een recept uit delicious. magazine op de blog. Yes zo leuk! We trappen af met deze courgettesoep met zalm! Lekker zomers!

Courgettesoep maken

Goed wat is het idee? Ik kook iedere maand een recept uit delicious. magazine en verzin daarop mijn eigen twist. Deze twist vind je ook terug in het magazine. Deze doperwten-courgettesoep wordt oorspronkelijk geserveerd met Parmezaanse kaas en gemarineerde courgette. Ook lekker! Ik bedacht een frisse zomerversie van courgettesoep met zalm en citroenroom. De mootjes zalm haal je bij de visboer en geven een heerlijke smokey smaak aan de soep. Houd je niet van vis?, dan zou je deze soep ook kunnen garneren met knapperig gebakken pancetta of een versgemaakte kruidenolie. Lekker variëren, dat is nou precies wat ik zo leuk vind aan koken. Met een simpele twist zet je al snel een heel ander gerecht op tafel. Bekijk hier al onze andere soeprecepten.

courgettesoep met zalm
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Ingrediënten voor 6 personen

  • 500 gr courgette
  • 200 gr diepvries doperwten
  • 300 gr kruimige aardappelen
  • 1 teentje knoflook
  • 2 mootjes warmgerookte zalm
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 ltr (kippen)bouillon
  • Sap en rasp van een halve citroen
  • 50 gr verse basilicum
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Snijd de courgettes in halve maantjes en hak de knoflook fijn. Fruit dit samen met een snuf (witte) peper gedurende 5 minuten aan in iets olijfolie.

  2. Voeg de bouillon toe en breng het aan de kook. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Voeg ze bij de courgettesoep en kook ze in ongeveer 15 minuten gaar. Voeg de doperwten (houd iets achter ter garnering) en de basilicum toe en laat de courgettesoep nog 5 min. zachtjes koken. Gebruik je verse erwten, voeg ze dan gelijk met de aardappelen toe.

  3. Pureer de doperwtensoep glad met een staafmixer en breng deze op smaak met peper en zout.

  4. Voeg de rasp en het sap van een halve citroen toe aan de crème fraîche. Breng de citroenroom op smaak met peper en zout. Trek de gerookte zalm uit elkaar. Verdeel de soep over de kommen. Garneer met een lepeltje van de citroenroom, de warmgerookte zalm en wat vers erwten.

    Serveer de courgettesoep met zalm met brood.

courgettesoep

Wat vind jij van dit recept?

3.7 (28 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Eenpansgerechten Makkelijke recepten Snelle recepten Aardappel Courgette Zalm Hollandse recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Kerst Pasen Vis recepten Lente recepten Zomer recepten Lunch Soepen

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in