affogato

Affogato recept – 3 variaties

Als er affogato op het menu staat, slaan wij het toetje nooit over. Daar hebben we altijd ruimte voor. Affogato is een dessert bestaande uit 2 van onze favoriete ingrediënten, namelijk koffie en ijs. Yes! De hete espresso giet je over het koude ijs en wat je dan krijgt is een heerlijke romige combi van warm en koud. De koffie wordt wat milder van smaak door het vanille ijs en we vinden het heerlijk.

3 affogato variaties

Naast de classic affogato (die overigens nog lekkerder wordt met een scheutje Licor 43) delen we nog 2 variaties. Een affogato moccha, waarbij we als basis chocolade ijs gebruiken. Chocola en koffie zijn echt heerlijk samen, dus deze combi is meant to be. Voor een volwassen versie voeg je nog een scheutje Tia Maria toe. De laatste variant is iets meer gedurfd. We maken een salted caramel affogato, met gezouten karamel ijs, espresso en een scheutje Amaretto. Wauw. Wat een fijne combi samen.

affogato
Salted caramel affogato

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je een klassieke affogato

  1. Doe een bolletje vanille ijs in een glas. Schenk hier een vers gezette espresso op. Serveer meteen. Kies voor een lekkere pittige espresso, dat goed past bij het romige vanille ijs.

Zo maak je een affogato moccha

  1. Doe een bolletje chocolade ijs in een glas. Voeg een scheutje Tia Maria op. Schenk hier een vers gezette espresso op. We kiezen hier voor een espresso met tinten van chocolade. Maak het af met wat geraspte pure chocolade.

Zo maak je een salted caramel affogato

  1. Doe een bolletje salted caramel ijs in een glas. Voeg naar wens een scheutje Amaretto toe.  Schenk hier een hete espresso op. Kies voor een espresso met aroma’s van caramel. Serveer meteen.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.2 (13 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in