Affogato recept – 3 variaties
Vroeger verliet ik een restaurant nooit zonder een toetje in mijn maag. Ik was dan ook hevig verontwaardigd en lichtelijk teleurgesteld als mijn tafelgenoten niet met mij meededen. Tegenwoordig sla ik steeds vaker het dessert over. Tenzij er affogato op het menu staat, daar heb ik altijd ruimte voor. Affogato is een dessert bestaande uit mijn 2 favoriete ingrediënten, namelijk koffie en ijs. Yes! De hete espresso giet je over het koude ijs en wat je dan krijgt is een heerlijke romige combi van warm en koud. De koffie wordt wat milder van smaak door het vanille ijs en ik vind het heerlijk.
3 variaties
Naast de classic affogato (die overigens nog lekkerder wordt met een scheutje Licor 43) maakte ik nog 2 variaties. Een affogato moccha, waarbij ik als basis chocolade ijs gebruik. Chocola en koffie zijn echt heerlijk samen, dus deze combi is meant to be. Voor een volwassen versie voeg ik nog een scheutje Tia Maria toe. De laatste variant is iets meer gedurfd. Ik maakte een salted caramel affogato, met gezouten karamel ijs, espresso en een scheutje Amaretto. Wauw. Wat een fijne combi samen. Ik ben wel benieuwd wat je ervan vindt. Kende je de affogato al en welke lijkt jou het lekkerste?
Affogato Classic
Doe een bolletje vanille ijs in een glas. Schenk hier een vers gezette espresso op. Serveer meteen. Ik gebruikte in dit recept de Onyx. Een lekkere pittige espresso, dat goed past bij het romige vanille ijs.
Affogato Mochha
Doe een bolletje chocolade ijs in een glas. Voeg een scheutje Tia Maria op. Schenk hier een vers gezette espresso op. In dit recept heb ik Supremo gebruikt, omdat deze tinten van chocolade bevat. Maak de affogato af met wat geraspte pure chocolade. Dit is toch wel mijn nieuwe favoriet.
Affogato Caramel
Doe een bolletje salted caramel ijs in een glas. Voeg naar wens een scheutje Amaretto toe. Schenk hier een hete espresso op. Ik koos voor de Oro Sublime omdat deze aroma’s van caramel bevat. Serveer meteen.
Dit bericht is in samenwerking met L’OR Espresso, lees hier mijn disclaimer.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in