
Salsasaus
Yes daar zijn we weer met een extra video. Vandaag delen we het recept voor tomaten salsasaus uit de blender. Een lekker en gezond tomatendipje voor bij de tortillachips. Toen in de jaren ’90 de Mexicaanse keuken Nederland veroverde waren we meteen hooked. We hadden standaard een potje salsasaus in de koelkast staan en je wilt niet weten hoe vaak we nacho’s hebben gegeten met kaas, guacamole en deze lekkere dipsaus. Goed idee om het ook eens zelf te maken. En dat is super makkelijk. Het enige dat je nodig hebt is een handvol verse ingrediënten en een blender.
Welke blender heb ik?
Ik heb de Philips PowerBlender (van de Avance collection) gebruikt en dat is echt een topapparaat. Zoveel power. Ik ben fan. Met één druk op de knop is je salsasaus klaar. Kleine tip, zet de blender niet aan als de deksel er niet op zit. Ik spreek uit ervaring. Mijn hele keuken, inclusief mijzelf, zat onder de rode spetters. Ik blame het maar aan mijn zwangerschapshormonen, want zoiets is mij nog nooit eerder overkomen. Ik bewaar dat moment nog wel een keer voor een blooper video. Kon er zelf in ieder geval heel hard om lachen. Gelukkig bleef er nog genoeg over om van te smullen.

De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookIngrediënten voor 1 bakje
- 400 gr tomatenblokjes (uit blik)
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 0,5 rode peper
- Sap van 1 limoen
- 1 tl komijn
- 0,5 tl gerookt paprikapoeder
- Snuf zout
Zo maak je het
Pel de ui en snijd deze in vieren. Verwijder het schilletje van de knoflook. En verwijder de zaadjes uit de rode peper.
Doe alle ingrediënten in de blender. Pers de limoen uit of verwijder de schil en voeg hem in zijn geheel toe. Zet de blender aan (standje 3 is hoog genoeg) en binnen 15 seconden heb je een mooie gladde salsasaus.
Serveer de saus met tortillachips of gebruik hem als basis voor je enchilada’s of burrito’s.


Dit bericht is in samenwerking met Philips.
Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan