Salsasaus

Salsasaus

Yes daar zijn we weer met een extra video. Vandaag maak ik salsasaus uit de blender. Een lekker en gezond dipje voor bij de tortillachips. Toen in de jaren ’90 de Mexicaanse keuken Nederland veroverde was ik meteen hooked. Ik had standaard salsasaus in de koelkast staan en je wilt niet weten hoe vaak ik nacho’s gegeten heb met kaas, guacamole en deze lekkere dipsaus. Goed idee om het ook eens zelf te maken. En dat is super makkelijk. Het enige dat je nodig hebt is een handvol verse ingrediënten en een blender.

Ik heb de Philips PowerBlender (van de Avance collection) gebruikt en dat is echt een topapparaat. Zoveel power. Ik ben fan. Met één druk op de knop is je salsasaus klaar. Kleine tip, zet de blender niet aan als de deksel er niet op zit. Ik spreek uit ervaring. Mijn hele keuken, inclusief mijzelf, zat onder de rode spetters. Ik blame het maar aan mijn zwangerschapshormonen, want zoiets is mij nog nooit eerder overkomen. Ik bewaar dat moment nog wel een keer voor een blooper video. Kon er zelf in ieder geval heel hard om lachen. Gelukkig bleef er nog genoeg over om van te smullen.

Ingrediënten voor  1 flinke pot
400 gr tomatenblokjes (uit blik)
1 ui
1 teentje knoflook
0,5 rode peper
Sap van een limoen
1 tl komijn
0,5 tl gerookt paprikapoeder
Snuf zout

Zo maak je het
Pel de ui en snijd deze in vieren. Verwijder het schilletje van de knoflook. En verwijder de zaadjes uit de rode peper.

Doe alle ingrediënten in de PowerBlender. Pers de limoen uit of verwijder de schil en voeg hem in zijn geheel toe.

Zet de blender aan (standje 3 is hoog genoeg) en binnen 15 seconden heb je een mooie gladde salsasaus.

Serveer de saus met tortillachips of gebruik hem als basis voor je enchilada’s of burrito’s.


Salsasaus uit de blender
 Salsasaus

Dit bericht is in samenwerking met Philips.

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Tags

Mexicaanse recepten Saus, dressing, dips

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

27 juni 2017


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in