
Affogato recept – 3 variaties
Vroeger verliet ik een restaurant nooit zonder een toetje in mijn maag. Ik was dan ook hevig verontwaardigd en lichtelijk teleurgesteld als mijn tafelgenoten niet met mij meededen. Tegenwoordig sla ik steeds vaker het dessert over. Tenzij er affogato op het menu staat, daar heb ik altijd ruimte voor. Affogato is een dessert bestaande uit mijn 2 favoriete ingrediënten, namelijk koffie en ijs. Yes! De hete espresso giet je over het koude ijs en wat je dan krijgt is een heerlijke romige combi van warm en koud. De koffie wordt wat milder van smaak door het vanille ijs en ik vind het heerlijk.
3 variaties
Naast de classic affogato (die overigens nog lekkerder wordt met een scheutje Licor 43) maakte ik nog 2 variaties. Een affogato moccha, waarbij ik als basis chocolade ijs gebruik. Chocola en koffie zijn echt heerlijk samen, dus deze combi is meant to be. Voor een volwassen versie voeg ik nog een scheutje Tia Maria toe. De laatste variant is iets meer gedurfd. Ik maakte een salted caramel affogato, met gezouten karamel ijs, espresso en een scheutje Amaretto. Wauw. Wat een fijne combi samen. Ik ben wel benieuwd wat je ervan vindt. Kende je de affogato al en welke lijkt jou het lekkerste?
Affogato Classic
Doe een bolletje vanille ijs in een glas. Schenk hier een vers gezette espresso op. Serveer meteen. Ik gebruikte in dit recept de Onyx. Een lekkere pittige espresso, dat goed past bij het romige vanille ijs.
Affogato Mochha
Doe een bolletje chocolade ijs in een glas. Voeg een scheutje Tia Maria op. Schenk hier een vers gezette espresso op. In dit recept heb ik Supremo gebruikt, omdat deze tinten van chocolade bevat. Maak de affogato af met wat geraspte pure chocolade. Dit is toch wel mijn nieuwe favoriet.
Affogato Caramel
Doe een bolletje salted caramel ijs in een glas. Voeg naar wens een scheutje Amaretto toe. Schenk hier een hete espresso op. Ik koos voor de Oro Sublime omdat deze aroma’s van caramel bevat. Serveer meteen.
Dit bericht is in samenwerking met L’OR Espresso, lees hier mijn disclaimer.

Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan