Affogato recept - 3 variaties

Affogato recept – 3 variaties

Sponsored. Vroeger verliet ik een restaurant nooit zonder een toetje in mijn maag. Ik was dan ook hevig verontwaardigd en lichtelijk teleurgesteld als mijn tafelgenoten niet met mij meededen. Tegenwoordig sla ik steeds vaker het dessert over. Tenzij er affogato op het menu staat, daar heb ik altijd ruimte voor. Affogato is een dessert bestaande uit mijn 2 favoriete ingrediënten, namelijk koffie en ijs. Yes! De hete espresso giet je over het koude ijs en wat je dan krijgt is een heerlijke romige combi van warm en koud. De koffie wordt wat milder van smaak door het vanille ijs en ik vind het heerlijk.

espresso van l'or

Vandaag heb ik 3 variaties hierop bedacht. Natuurlijk deel ik de classic met espresso en vanille ijs. Ik gebruik daarvoor de cups van L’OR espresso (#lorisgoud). Het assortiment is vernieuwd en de koffiecupjes zijn gewoon te koop in de supermarkt (en in de webshop www.lorespresso.com). Dat is handig. Want zo heb je altijd goede koffie binnen handbereik. De cups zijn geschikt voor ieder Nespresso™* apparaat.  Er zijn 13 verschillende smaken (waarvan 9 espresso’s), van de meest krachtige Ristretto tot de uitgesproken Onyx. Voor diegene die wat minder van een sterk kopje koffie houden zijn er 4 verschillende lungo’s. Wat letterlijk betekent, meer water toegevoegd. En fijn voor alle zwangeren en mensen die niet zo goed tegen cafeïne kunnen is er ook een decaffeinato. Kenmerkend is het intense aroma en de fijne crèmelaag.

espresso van l'or

Mijn ultieme koffiemoment
Ik houd zelf van krachtige, donkere koffie, het liefst met een chocolade ondertoon. De fruitige varianten, zijn vaak wat zuurder en die vind ik minder lekker. Mijn favo’s zijn de Supremo, de Oro Sublime en de Onyx. Mijn eerste kopje op de dag vind ik nog altijd lekkerst. Ik begin de dag altijd met een lungo in bed. Even lekker rustig wakker worden terwijl ik mijn social media check. Toen ik net zwanger was, had ik ineens geen zin meer in koffie (en daardoor wist ik meteen dat het raak was). Gelukkig is dat nu weer terug. Wel drink ik nu veel minder koffie en wissel ik het af met cafeïne vrije koffie. Mijn andere ultieme moment is na het eten. Dan drink ik meestal een espresso.

3 variaties
Naast de classic affogato (die overigens nog lekkerder wordt met een scheutje Licor 43) maakte ik nog 2 variaties. Een affogato moccha, waarbij ik als basis chocolade ijs gebruik. Chocola en koffie zijn echt heerlijk samen, dus deze combi is meant to be. Voor een volwassen versie voeg ik nog een scheutje Tia Maria toe. De laatste variant is iets meer gedurfd. Ik maakte een salted caramel affogato, met gezouten karamel ijs, espresso en een scheutje Amaretto. Wauw. Wat een fijne combi samen. Ik ben wel benieuwd wat je ervan vindt. Kende je de affogato al en welke lijkt jou het lekkerste?

affogato - espresso met ijs

Affogato Classic
Doe een bolletje vanille ijs in een glas. Schenk hier een vers gezette espresso op. Serveer meteen. Ik gebruikte in dit recept de Onyx. Een lekkere pittige espresso, dat goed past bij het romige vanille ijs.

affogato - espresso met ijs

Affogato Mochha
Doe een bolletje chocolade ijs in een glas. Voeg een scheutje Tia Maria op. Schenk hier een vers gezette espresso op. In dit recept heb ik Supremo gebruikt, omdat deze tinten van chocolade bevat. Maak de affogato af met wat geraspte pure chocolade. Dit is toch wel mijn nieuwe favoriet.

affogato - espresso met ijs

Affogato Caramel
Doe een bolletje salted caramel ijs in een glas. Voeg naar wens een scheutje Amaretto toe.  Schenk hier een hete espresso op. Ik koos voor de Oro Sublime omdat deze aroma’s van caramel bevat. Serveer meteen.

affogato - espresso met ijs
WIN
Ik mag van L’OR 5 x een uitgebreid koffiepakket ​t.w.v. €25,​- verloten. Ben jij net zo’n coffeelover als ik? Vertel mij dan in de comments wat jouw ​ultieme​ koffiemomentje is en maak kans op dit pakket.

De winactie loopt t/m 28 juni en de winnaars krijgen persoonlijk bericht. 

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Dit bericht is in samenwerking met L’OR Espresso, lees hier mijn disclaimer.

*Merk van een derde partij die niet verbonden is met JACOBS DOUWE EGBERTS

Tags

Nagerecht

Wat vind jij van dit recept?

4.7 (3 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in