Pilav rijst

Pilav rijst met gehakt

Wat deze pilav rijst bijzonder maakt zijn de verschillende smaken. De geroosterde wortels zijn heerlijk zoet. Je hebt ze zo gemaakt. Even schoonmaken en dan in een braadslede met wat smaakmakers de oven in. Voor dit recept gebruiken we komijn en honing. Daarmee krijgt het gerecht echt een Midden Oosterse smaak. Je hebt wel 45 minuten geduld nodig bij het roosteren van de worteltjes. Dan worden ze mooi donker, de smaak wordt heerlijk zoet en ze zijn super zacht. Dat klinkt lang, maar aan de andere kant in die tijd kun je gerust iets anders gaan doen! De oven doet het werk. De worteltjes kun je helemaal opsnijden en door de rijst mengen of net als ik heb gedaan er een paar heel laten, dan ziet je gerecht er ook nog eens super mooi uit.

De zoete geroosterde worteltjes hebben we gecombineerd met kruidige gehakt en rozijnen. Lekker met komijn en koriander. De rijst kun je gewoon koken in water met zout of zoals het met een pilav rijst eigenlijk hoort in bouillon. Dat is net wel even lekkerder, omdat dan de smaak van de bouillon in de rijst trekt. Kijk hier voor nog meer lekkere rijst recepten.

ingredient wortel
Pilav rijst

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 grote bos bospeen
  • 3 st. lente ui
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gr gehakt
  • 200 gr zilvervliesrijst
  • 300 ml groentebouillon
  • 30 gr rozijnen
  • 1 el honing
  • 15 gr verse koriander
  • 4 takjes verse munt
  • 1 + 1 tl komijnzaad
  • 1 tl gemalen koriander
  • Peper en zout
  • 20 gr boter
  • Olijfolie
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).

  2. Maak de worteltjes schoon met een fijnschiller. Snijd de dikkere worteltjes door de midden (dikker dan 1cm), leg ze naast elkaar in een braadslede. Besprenkel 1 eetlepel olijfolie over de worteltjes, verdeel de boter in klontjes er over en bestrooi met de 1 tl komijnzaad. Rooster de wortels in 45 minuten mooi bruin. Besprenkel dan met de honing.

  3. Breng de rijst in de bouillon aan de kook. Doe de deksel op de pan, draai het vuur zo laag mogelijk en laat zachtjes 10 minuten koken. Draai het vuur uit en laat nog eens, met de deksel op de pan 12 minuten rusten.

  4. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Doe 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en voeg 1 tl komijnzaad en korianderpoeder toe. Bak kort aan. Voeg dan de ui en knoflook toe en fruit de ui een paar minuten op laag vuur. Doe de gehakt in de pan en bak mooi bruin. Breng op smaak met zout en peper.

     

  5. Houd een paar geroosterde wortels apart om bovenop de pilav rijst te leggen. Snijd de overige wortels in stukjes van 2 centimeter. Meng de rijst en de stukjes wortel door het gehakt. Voeg de rozijnen toe. Snijd de bosuitjes in kleine ringetjes en verdeel samen met de verse munt en koriander over de rijst.

Pilav rijst
Pilav rijst

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in