Matcha latte

Matcha latte

Matcha, Matcha, Matcha! Matcha is hip en je ziet het nu overal. Wij maakten een lekkere Matcha latte. Dat is een gewone Matcha, met opgeklopte melk. Een soort cappuccino idee, maar dan zonder koffie. Pauline en ik zagen deze trend al vaker voorbij komen. Onlangs zijn we bij het leuke Hug the Tea geweest in Den Haag, een teabar die helemaal in het teken staat van Matcha. Wat is Matcha nou precies? Het is thee gemaakt van eerste pluk theeën. Meestal komt Matcha uit Japan. De thee word vermalen tot een poeder en heeft een typische knalgroene kleur.

Matcha staat bekend als superfood en bevat veel antioxidanten wat bij kan dragen aan het voorkomen van ziektes en verbetering van het immuunsysteem. Hier heb ik zelf geen ervaring mee, maar in Japan is het bijvoorbeeld helemaal ingeburgerd. Daar zie je Matcha terug op alle menukaarten. Wij vinden het leuk om met dit soort dingen te experimenteren. We hebben daarom een matcha latte gemaakt. En ik kan je vertellen, dit is heel lekker. Als je het groene poeder ziet, sta je misschien niet meteen te springen. Maar eigenlijk smaakt het naar een soort groene thee. Door de melk in deze Matcha latte wordt de smaak nog zachter.

Matcha

Ingrediënten voor 1 kopje
1 bamboe lepel Matcha (1/2 gram)
1 el warm water
60 ml water
1 glas melk

Materialen
Bamboewhisk

Zo maak je het
Doe de Matcha  in een kommetje. Voeg hier een eetlepel warm water aan toe.

Meng dit met de bamboewhisk door elkaar tot een gladde pasta.

Voeg vervolgens 60 ml water (80 graden) toe. Klop dit met de bamboewhisk op met een snelle beweging, zodat er een schuimlaagje ontstaat.

Klop de melk op en voeg dit toe aan de Matcha.

En klaar is je Matcha latte. Voeg naar wens eventueel wat honing toe.

Matcha latte

Matcha latte

Matcha latte

Matcha latte Matcha latte Matcha latte

Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Wat vind jij van dit recept?

3.8 (17 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Aziatische recepten Gezonde recepten Drankjes

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in