Menu
Oreo-popcorn-4-4-1.jpg

Oreo popcorn

Oreo popcorn is the best of both worlds. Oreokoekjes zijn gewoon heel erg lekker en in combinatie met de knapperige popcorn is het de perfecte weekendsnack. Sowieso is popcorn een fijne snack. Het is snel klaar, ligt niet zwaar op de maag (ook al eet je een hele kom leeg) en het is supermakkelijk om te maken. Deze oreo popcorn is lekker zoet en kan je dus ook lekker in de middag eten bij een kopje koffie of thee. Stiekem ben ik zelf meer #teamzout wat betreft popcorn, maar ik moet je eerlijk bekennen dat deze zoete oreo popcorn ook goed in de smaak valt hoor. Tell me, ben jij #teamzoet of #teamzout als het om popcorn gaat?

Op de blog staan nog een aantal popcorn recepten. Deze bijvoorbeeld met truffel en parmezaan, of deze lekkere salted caramel versie. Yum! Niets leuker dan een bak popcorn op tafel zetten tijdens een feestje, of tijdens een lekker Netflix chill avondje.

Oreo popcorn

Ingrediënten voor 1 kom
100 gr pofmais
1 el olijfolie
50 + 30 gr pure chocolade
10 oreo koekjes

Zo maak je het
Verhit een eetlepel olie in een grote pan (met deksel). Voeg de pofmais toe en zet meteen de deksel op de pan.

Smelt in de tussentijd 50 gr chocolade au bain marie. Als de chocolade gesmolten is, haal je de pan van het vuur en voeg je de overige 30 gram toe. Hierdoor koelt de chocolade sneller af en hard hij beter uit.

Laat de popcorn op een middelhoog vuur gaar poffen. Zodra het geluid van poppen is gestopt, is de popcorn klaar.

Verkruimel de oreo koekjes en meng dit door de popcorn. Drizzle de gesmolten chocolade over de popcorn en laat het uitharden.

Enjoy!

Oreo popcorn

Oreo popcorn

Oreo popcorn

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan hier.

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan