Meloen met ham
Meloen met ham is wat ons betreft een gouden combinatie. Het zoete van de meloen met het zoute van de ham smaakt hemels. Gek eigenlijk dat vaak de meest simpele gerechten zo ontzettend lekker zijn. Of misschien ook wel niet, want wat is er nu lekkerder dan verse en pure ingrediënten? Wij kunnen altijd ontzettend genieten van een bordje vol verse vleeswaren, kaasjes en crudités. En het fijne is ook nog dat het zo op tafel staat. Handig voor de snelle (lekkere) trek. Tijdens onze vakantie in Italië dit jaar hebben we volop genoten van de lekkere antipasti, waaronder ham met meloen. Meloen met ham is lekker als voorgerecht, tussendoortje, bij de lunch of bij de borrel. Het kan bijna altijd wel, vind je ook niet?
Meloen met ham presenteren
In Italië wordt de ham met meloen vaak op de traditionele manier geserveerd. De meloen in parten gesneden met daaromheen een plakje ham gewikkeld. Maar dat kan ook anders, want het oog wil ook wat toch? Daarom delen we nu drie manieren om ham met meloen op een leuke wijze te presenteren. In de vorm van een salade, in een glaasje en op een prikker. Superleuk voor op feestjes of bij een speciaal diner. We hebben Cantaloupe meloen gebruikt, maar je kunt het natuurlijk ook maken met een Galia of Watermeloen. Extra lekker met mozzarella! Het is ook leuk om verschillende soorten meloen tegelijkertijd te gebruiken, dan heb je verschillende kleuren in je gerecht en dat ziet er nog feestelijker uit. En het allergrootste pluspunt van dit hapje is dat het supermakkelijk en in een mum van tijd te maken is. Enjoy!
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 3 personen
- 1 Cantaloupe meloen
- 1 bol mozzarella (of mini mozzarella)
- 100 gr Italiaanse ham
- 2 takjes basilicum
- 1 takje munt
- Balsamico azijn
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Salade
Maak met een meloenboortje bolletjes van de meloen. Heb je die niet, dan kan je uiteraard ook gewoon blokjes snijden Leg dit op een bord. Drapeer hier de ham en de mozzarellabolletjes overheen. Garneer met wat verse basilicum en balsamicoazijn.Op een prikker
Snijd de meloen en de mozzarella in blokjes. Rijg om en om de meloen en mozzarella op een satéprikker. Voeg af en toe een blaadje basilicum toe. Zet de prikkers in een groot glas op tafel.In een glaasje
Maak met een meloenboortje bolletjes van de meloen. Heb je die niet, dan kan je uiteraard ook gewoon blokjes snijden. Doe dit samen met de mozzarellabolletjes in leuke kleine glaasjes. Voeg een plakje Italiaanse ham toe en garneer met wat munt en eventueel balsamicoazijn.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in