Poke bowl met tonijn

Poke bowl met tonijn

Deze poke bowl heeft niets met Pokemon Go te maken. Das een andere hype! De poke bowl (je spreekt het uit als poh-kay) komt uit Hawaï. Deze Hawaiiaanse vissalade is eigenlijk een mix van de sushi bowl en Peruviaanse ceviche (in zuur gegaarde vis). In Hawaï werd het voornamelijk gegeten om restjes vis op te maken. Maar nu is het “on trend” en gebruiken we alleen de beste vis. Als je goed zoekt kan je het tegenkomen op foodfestivals. In het buitenland hoef je minder goed te zoeken, daar vind je al diverse poke shops. Ook in Amsterdam wordt binnenkort de eerste Poke bar geopend.

Ik heb mijn Poke bowl gemaakt met gemarineerde tonijn. Lekker! Je zou ook zalm kunnen gebruiken. Als basis heb ik gekozen voor bruine rijst. Deze heb ik net als de sushi bowl op smaak gebracht met wat rijstazijn (de sushi azijn van Saitaku is direct klaar voor gebruik). Qua toppings kan je volop variëren, ik heb gekozen voor edamame, zeewier en avocado. En om het af te maken heb ik zwart sesamzaad en koriander gebruikt. Het resultaat mag er zijn. Een superlicht en lekker recept. Geloof mij hier ga je nog veel over horen. Heb jij wel eens een poke bowl gegeten?

Edit: Nu 2 jaar na het verschijnen van dit artikel kan je o-ver-al een poke bowl scoren. Tenminste in de meeste grote steden vind je poke bowl restaurants. En via de thuis bezorg diensten kan je er thuis ook van genieten.

poke bowl met tonijnpoke bowl met tonijn
Ingrediënten voor 4 personen
Gemarineerde tonijn
300 gr verse tonijn
2 el sojasaus
1 el sesamolie
Sap van een halve limoen
1 el sushi azijn
Chilipeper

Verder
300 gr bruine rijst
2 avocado’s
200 gr edamame
0,5 komkommer
150 gr zeewier
2 el zwart sesamzaad
Handje koriander
3 el sushi azijn

Zo maak je het
Maak een marinade van de sojasaus, de sesamolie, de sushi azijn en het sap van een halve limoen. Breng dit op smaak met een klein beetje chilipeper. Snijd de tonijn in blokjes en leg deze in de marinade. Laat dit een half uurtje staan.

Kook de bruine rijst zoals op de verpakking vermeld staat. Giet de rijst af en breng hem op smaak met de sushi azijn. Laat iets afkoelen.

Verdeel de rijst over 4 kommen.

Schaaf de komkommer in linten en snijd de avocado’s in plakjes. Verdeel deze samen met de edamame en het zeewier over de poke bowls.

Verdeel de tonijn over de kommen.

Garneer iedere poke bowl met wat zwart sesamzaad en een klein beetje verse koriander.

Serveer meteen.

poke bowl met tonijn poke bowl met tonijnpoke bowl met tonijn

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

RESERVEER nu mijn 3e boek FEEL GOOD FOOD En heb je mijn tweede kookboek al? Bestellen kan hier.

Tags

Makkelijke recepten Tonijn Vis recepten Hoofdgerecht

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in