Poke bowl met tonijn

Poke bowl met tonijn

Zelf een poke bowl met tonijn maken is heel simpel. De poke bowl (je spreekt het uit als poh-kay) komt uit Hawaï. Deze Hawaiiaanse vissalade is eigenlijk een mix van de sushi bowl en Peruviaanse ceviche (in zuur gegaarde vis). In Hawaï werd het voornamelijk gegeten om restjes vis op te maken. Maar nu is het “on trend” en gebruiken we alleen de beste vis.  In dit Poke bowl recept gebruiken we gemarineerde tonijn. Lekker! Je zou ook zalm kunnen gebruiken. Als basis heb ik gekozen voor bruine rijst. Deze heb ik net als de sushi bowl op smaak gebracht met wat rijstazijn (de sushi azijn van Saitaku is direct klaar voor gebruik). Qua toppings kan je volop variëren, ik heb gekozen voor edamame, zeewier en avocado. En om het af te maken heb ik zwart sesamzaad en koriander gebruikt. Het resultaat mag er zijn. Een super licht en lekker poke bowl recept. Heb jij wel eens een poke bowl gegeten?

Poke bowl met tonijn

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gr verse tonijn
  • 2 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • Sap van een halve limoen
  • 1 el sushi azijn
  • Chilipeper

Toppings

  • 300 gr zilvervliesrijst
  • 2 avocado's
  • 200 gr edamame
  • 0,5 komkommer
  • 150 gr zeewier
  • 2 el zwart sesamzaad
  • 3 el sushi azijn
  • 15 gr verse koriander

Zo maak je het

  1. Maak een marinade van de sojasaus, de sesamolie, de sushi azijn en het sap van een halve limoen. Breng dit op smaak met een klein beetje chilipeper. Snijd de tonijn in blokjes en leg deze in de marinade. Laat dit een half uurtje staan.

  2. Kook de bruine rijst zoals op de verpakking vermeld staat. Giet de rijst af en breng hem op smaak met de sushi azijn. Laat iets afkoelen. Verdeel de rijst over 4 kommen.

  3. Schaaf de komkommer in linten en snijd de avocado’s in plakjes. Verdeel deze samen met de edamame en het zeewier over de poke bowls. Verdeel de tonijn over de kommen.

  4. Garneer iedere poke bowl met wat zwart sesamzaad en een klein beetje verse koriander.

    Serveer meteen.

Poke bowl met tonijn

Tags

Makkelijke recepten Snelle recepten Avocado Rijst Tonijn Aziatische recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Lactosevrije recepten Notenvrije recepten Slanke recepten Vis recepten Herfst recepten Lente recepten Zomer recepten Hoofdgerecht Lunch

Wat vind jij van dit recept?

3.0 (3 stemmen)

7 september 2016


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in