Video: Mystery box challenge met Sabine
Sponsored. Dit heb ik nou altijd al een keer willen doen, een Mystery box challenge. Net als in Masterchef Australia. Stiekem denk ik altijd volop mee als de kandidaten een black box krijgen. Hebben jullie dat ook? En des te leuker om dit samen met mijn lieve foodiefriend Sabine te doen. Dat het heel vroeg in de ochtend was, maakt dan helemaal niet meer uit.
We ontvingen de box van Old Amsterdam met het idee om een Old burger te maken. Old Amsterdam is heerlijk op een burger. Deze kaas heeft lekker veel pit en toch smelt hij goed. Vorig jaar maakte ik deze Old kipburger, ook een aanrader. Ik ontving de box al een dagje eerder en heb mij aardig in moeten houden om niet te kijken (ik ben heel nieuwsgierig aangelegd). Ik wist dus ook niet of er gekoelde producten in zaten dus ik heb de hele box maar in de koelkast gezet. Achteraf heel slim. We wisten alleen dat we een burger moesten maken met Old Amsterdam en verder niets. Maar met deze lekkere ingrediënten kan het bijna niet misgaan toch?
Ben jij benieuwd wat er in zit? En wat wij daarmee gemaakt hebben? Bekijk dan snel deze video voordat je verder leest.
Klik hier als je de video niet kunt zien en vergeet je niet te abonneren op mijn kanaal.
Ingrediënten voor 2 burgers
4 sneetjes brood
2 hamburgers
2 eieren
2 plakken Old Amsterdam
2 plakken bacon
1 rode ui
1 tomaat
Handje rucola
2 el mayonaise
1 tl mosterd
Scheutje balsamico azijn
Snuf paprikapoeder
Olijfolie
Zo maak je het
Snijd de rode ui in ringen en bak deze langzaam aan in wat olijfolie. Voeg op het laatst een scheutje balsamico azijn toe en bak dit mee.
Maak een sausje van de mayonaise, de mosterd en een snuf paprikapoeder. Snijd de tomaat in plakjes.
Bak de bacon krokant in de grillpan. Laat dit uitlekken op wat keukenpapier.
Bak de burgers rondom aan in een grillpan. Leg een hele plak Old Amsterdam op de burgers zodat deze lekker kan smelten.
Toast de sneetjes brood op de grill.
Bak 2 spiegeleieren in wat olijfolie. Zorg ervoor dat de dooier heel blijft en dat deze nog niet helemaal gaar is.
Smeer de onderkant van het broodje in met de mosterdmayonaise. Leg hierop een handje rucola en wat plakjes tomaat.
Leg daarop de Old Burger, de crispy bacon en het spiegel ei. Verdeel de rode uien compote erbovenop.
Smeer ook de bovenkant van het broodje in met de mosterdmayonaise en leg deze er boven op.
En klaar is je Old burger. Wij hebben deze omgedoopt tot de Hangover burger. Vonden we wel een toepasselijke naam. Echt katervoedsel en ook niet netjes te eten. Maar wel extreem lekker. Ook zonder kater en zelfs om 9 uur ’s ochtends.
Dit bericht is in samenwerking met Old Amsterdam, lees mijn disclaimer.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in