Vegetarische lasagne

Vegetarische lasagne

Deze vegetarische lasagne is voor iedereen die dol is op lasagne, maar geen vlees eet. Een lasagne zonder vlees dus, maar een bomvolle groentelasagne met spinazie, paprika, cherrytomaatjes courgette en aubergine. De aubergine, courgette en paprika hebben we eerst gegrild. Hierdoor krijgen de groenten een lekkere smaak en zijn ze ook meteen wat zachter. Daarnaast voorkom je op deze manier dat de lasagne te waterig wordt. Het is even een klusje om deze vega lasagne te maken, maar moeilijk is het niet. Het fijne is dat hij de volgende dag nog lekkerder is. Dus maak hem gerust ’s avonds op je dooie gemak klaar. Dan hoef je de vegetarische lasagne de volgende dag enkel nog even op te warmen. Soms moet je het jezelf makkelijker maken. Maak er een lekkere salade bij en je hebt een heerlijk avondje dolce vita.

Vega lasagne met bechamelsaus

Dit is een zogenaamde witte lasagne met bechamelsaus. Dus een lasagne zonder tomatensaus. Maar als je het lekker vindt, kan je gerust een rode saus toevoegen. Dan zouden we alle groenten fijn snijden en gaar stoven in de tomatensaus. Net zo makkelijk!

Vegetarische lasagne

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor de lasagne (4 personen)

  • 300 gr spinazie
  • 2 rode paprika's
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 250 gr cherrytomaatjes
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 9 volkoren lasagnebladen
  • 1 bol mozzarella
  • Parmezaanse kaas
  • 10 gr basilicum
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Ingrediënten voor de bechamelsaus

  • 50 gr roomboter
  • 60 gr bloem
  • 600 ml melk
  • 50 gr Parmezaanse kaas
  • Snuf nootmuskaat
  • Peper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Was de paprika’s, de aubergine en de courgette. Snijd de paprika’s in repen van ongeveer twee cm. Snijd de aubergine en de courgette in dunne plakjes. Dit gaat het makkelijkste met een mandoline.

  2. Verwarm de grill (of je grillpan) en grill de groentes aan weerszijden goudbruin. Gebruik hiervoor eventueel nog wat olijfolie. Breng de gegrilde groentes op smaak met wat peper en zout. Laat ze vervolgens uitlekken op wat keukenpapier.

  3. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie in een grote wok. Voeg nu beetje bij beetje de spinazie toe. Ga door totdat alles geslonken is. Breng de spinazie royaal op smaak met peper en zout. Druk vervolgens al het vocht eruit. Het moet zo droog mogelijk worden. Wij gebruiken altijd wat keukenpapier om al het vocht eruit te halen.

  4. Snijd de cherrytomaatjes door vieren.

Zo maak je de bechamelsaus

  1. Laat de boter smelten in een steelpannetje. Voeg de bloem toe en roer het met een houten lepel door elkaar. Zorg dat de bloem gaar wordt. Hij is gaar als het mengsel zanderig aanvoelt.

  2. Voeg nu beetje bij beetje de melk toe en klop er met een garde een egale saus van. Laat de saus een paar minuten zachtjes borrelen. Voeg de Parmezaanse kaas toe en meng kort. Breng de bechamelsaus op smaak met peper, zout en een wat nootmuskaat.

Zo maak je de lasagne af

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).

  2. Neem een grote ovenschaal en begin met een lepel bechamelsaus en de helft van de spinazie. Spreid dit goed uit. Leg hierop drie van de lasagnebladen. Verdeel hierover een laagje bechamel en de gegrilde paprika.

  3. Leg drie lasagnebladen op de gegrilde paprika. Verdeel daarover de plakjes gegrilde aubergine. Verdeel een laagje bechamel over de aubergine. Verdeel hierover de rest van de spinazie. Leg de cherrytomaatjes op de spinazie.

  4. Leg hierop de laatste drie lasagnebladen. Verdeel de courgette over de lasagne. Scheur de mozzarella in stukken en leg deze op de courgette.

  5. Garneer de vege lasagne met flink wat Parmezaanse kaas.

  6. Bak de lasagne in ongeveer 35 – 40 minuten af in de voorverwarmde oven. Serveer meteen. Je kunt de vegatarische lasagne ongeveer twee dagen bewaren in de koelkast.

Vegetarische lasagne

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.2 (69 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in